je suis rien (98)

26 aug

A la Mandy en Sarina
(Westland, 26 augustus 2017). Poeldijker Ricardo van der Ende is afgelopen weekend Europees kampioen geworden in de GT4 European series Northern Cup. Weer een Westlander Europees kampioen! Weer een huldiging! A la Mandy en Sarina vorige week, nietwaar?
Vanzelfsprekend was er politiek en ambtelijk overleg op het stadhuis. Niet lang, want er zijn andere belangrijke zaken. Kasten leeghalen, rotzooi weggooien en verhuisdozen inpakken. Er moet immers worden verhuisd.

Bosje bloemen
Uiteindelijk is besloten Ricardo geen grootse huldiging te geven. Logisch, je kunt het ene Europese kampioenschap niet vergelijken met het andere. Dat de lokale coureur de auto zelf heeft gebouwd en ontwikkeld, telt niet. Bovendien mag huldigen geen dagtaak voor bestuurders worden…
Maar kampioen Ricardo werd wel erg karig ‘afgestraft’. In plaats van een huldiging kwam gisteren sportwethouder Peter Ouwendijk een bakkie doen. Met gemeentelijke felicitaties en een bosje bloemen. De volgende keer wordt Ricardo vast liever tweede.

D66 zoekt ideeën
D66 Westland houdt op woensdag 6 september een inloopavond in de Naaldwijkse Ontmoetingskerk. Een pikante locatie voor toch wel de meest seculiere politieke partij, die we hier hebben. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen dan met ideeën en suggesties komen voor het verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezingen 2018.
Een programma dat je samen maakt wordt daar alleen maar beter van, vinden ze bij D66. Gezien de locatie is de kans groot dat veel kerkleden gaan inlopen en het beste uit hun eigen programma op tafel leggen. Dat van het CDA.

Zomerbloemen
Van 7 t/m 10 september is de 32e Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk. De basis van deze show is de keuring van zomerbloemen. Dat is ernstig werk, zo lees ik. Het gaat dan om de gelijke steellengte, de bloemengelijkheid en de juiste rijpheid. Tijdens de keuring moet bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei staan. Echt waar!

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (98)

  1. Je moet dus gewoon vlak voor een feestweek kampioen worden. Dan is er een gemeentelijke huldiging met veel publiek en weinig kosten. Zo eren wij onze helden! Pijnlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>