Lezingen/dagvoorzitter

Ik-interview

Een bijzondere presentatie waarbij journalist Rien van den Anker iemand, die dat niet weet, uit het publiek ‘plukt’ en hem of haar op het toneel interviewt.

Op een indringende één-op-één manier, waarbij ‘de zaal’ figuurlijk een complete dwarsdoorsnede van de geïnterviewde krijgt.

Vooral bedoeld voor personeelsbijeenkomsten of ledenvergaderingen van verenigingen. Een uitdaging voor directeuren of clubvoorzitters die niet bang zijn zich voor hun medewerkers of verenigingsleden ‘bloot’ te geven. Of die achteraf geen spijt hebben dat ze dat wel hebben gedaan.

Een spraakmakende presentatie met voor- en naspel van ruim een half uur.

Lokale democratie

Ik maak mij zorgen over de lokale democratie, maar blijf er in geloven. Dan moet er echter wel wat gebeuren. Bijvoorbeeld aan de diversiteit van de media, aan de verantwoordelijkheid van maatschappelijke organisaties, maar ook aan de kwaliteit van de bestuursleden en politici. Ik heb wel een paar suggesties en ideeën.

Een lezing van zo’n 30 à 45 minuten, afhankelijk van de (vaak noodzakelijke) aansluitende zaaldiscussie.

Bach

Geen dag zonder Bach, is voor mij een belangrijk motto, dat mij als muzikale leek toch een éénoog in het land blinden heeft gemaakt. Ik kan geen noten lezen, maar weet inmiddels meer dan gemiddeld veel over Johann Sebastian. Over zijn leven, zijn vrouwen en zijn componerende zonen. En natuurlijk over zijn muziek.

Ik kan daarover lang verhalen, maar het liefst doe ik dat samen met een bevriende musicus, die JSB laat horen. Bekend, maar ook onbekend werk. Gemiddelde duur van deze lezing: tussen drie kwartier en een uur.

Dagvoorzitter

De meeste dagvoorzitters van congressen en seminars zijn veelal neutraal en politiek correct. Dat maakt dit soort bijeenkomsten vaak saai en barstensvol ‘open deuren’. Wie iets meer spektakel wil of wenst en niet bevreesd is voor een dagvoorzitter die in de rede valt en soms doorvraagt, moet maar eens mailen. Als we het eens worden dat ik de ruimte krijg, dan is de kans groot dat ik als bijzondere voorwaarde stel dat het honorarium te voren moet worden overgemaakt.

Informatie: rien@rienvandenanker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>