je suis rien (31)

30 apr

Burgerkoffie
(Westland, 30 april 2016). In het kader van ‘Breaking news’ was er deze week het bericht dat Westland Verstandig wil dat bezoekers van een gemeenteraadsvergadering ook gratis koffie of thee, en koekjes, moeten krijgen. En niet alleen raadsleden en ambtenaren. Of journalisten.
Eigenlijk is de vraag waarom ze geen koffie uitgeserveerd krijgen, want bezoekers kunnen wel zelf koffie in plastic bekertjes inschenken in de hal voor de raadszaal. Maar ja, dan mis je wel delen van het debat. Of ben je je stoel kwijt.

Perskoffie
Dat de media voorzien worden is natuurlijk (!) vanzelfsprekend, maar de idioterie slaat toe als er dan één journalist op de perstribune zit en er slechts twee bezoekers vlak achter aanwezig zijn. En alleen de eerste iets te drinken krijgt.
Nog gekker wordt het als een ambtelijk notulist niet op de aparte griffietribune gaat zitten en er voor een journalist op de persstoelen geen ruimte meer is. Als de laatste dan soepel op publieke tribune erachter plaats neemt, krijgt hij dus ook geen koffie of thee.

Wethouderskoffie
De vragen van Westland Verstandig roepen ook op om het project ‘Gast van de Raad’ nieuw leven in te roepen. Dat bestaat al vele jaren maar lijkt een eenvoudige dood te zijn gestorven. Ondanks een goede belangstelling, meent Westland Verstandig.
‘Gast van de raad’ bestaat al in vele gemeenten, zoals ook in Haaksbergen. Burgergasten daar krijgen tevoren informatie toegestuurd en worden op de vergaderavond verwelkomd door raadsleden en communicatie-ambtenaren. Van die laatsten hebben we er genoeg en in Westland moet toch ook minstens één van de zes wethouders gemakkelijk zijn vrij te maken. Al was het alleen maar om koffie in te schenken.

Schoolstraatweg
Soms staat er echt nieuws in de krant: De Schoolstraat in Poeldijk bestaat niet meer. Alleen nog in de hoofden van oudere Poeldijkers, en vooralsnog op Google Earth. Zij komt ook niet meer terug, omdat, zo zegt de gemeente, ze definitief is opgeheven, omdat er in de straat geen adres meer is. Maar er is toch een straat, denk je dan?
Ik mag toch wel verwachten dat historisch geïnteresseerde politici als Van Ooijen (D66) en Vreugdenhil (CDA) daar collegevragen over gaan stellen. Of anders gaan we toch wel wat horen van de gemeentelijke Straatnamencommissie. De Schoolstraat moet blijven!

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (31)

  1. Voorlopig blijf ik persoonlijk de columnist wel van koffie voorzien.’k Heb tenslotte niet voor niets twee handen gehad van de Heer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>