je suis rien (94)

29 jul

Omgekeerde bloempot
(Westland, 29 juli 2017). Iedereen die via de Veilingroute het Westland in- of uitreed kon niet om het (welbewust) verroeste kunstwerk van oud-Westlander Huub Kortekaas heen. Een fantastische, Westlandse eyecatcher!
Die is nu weg. De bijna 10 meter hoge ‘Omgekeerde bloempot’, vlakbij de Middel Broekweg in Honselersdijk, is verhuisd. Omdat daar de weg wordt verbreed.

Zittende engel
Weinigen weten dat het ‘ding’ eigenlijk een zittende engel (?) verbeeldt, die (in de vorm van een plant) uitrust op die omgekeerde bloempot. Het kunstwerk staat inmiddels op een plaats naast de nog te openen Verlengde Veilingroute richting Vlietpolderplein.
Vreemd eigenlijk, op de rotonde bij de oude locatie is plek genoeg. En zeker op de nieuwe rotonde die bij de Verlengde Veilingroute komt. Was voor zo’n blikvanger veel beter geweest. Toegegeven, de nieuwe plek is riant, maar daar gaat toch vooral verkeer rijden dat de regio wil mijden.

Olleke Bolleke
Precies een jaar geleden beloofde de gemeente dat dat andere kunstwerk op de Veilingroute – Olleke Bolleke van Bas Maters – zou worden schoongemaakt en opnieuw worden verlicht. Het gaat daar om drie reusachtige, pastelkleurige blokken bovenop elkaar, die door de grondverlichting lijken te ‘bewegen’. Na publicaties kwamen er ook raadsvragen van VVD-raadslid Elly van der Wilk.
Kort daarop werd ‘Olleke’ schoongemaakt. Maar van nieuwe verlichting is het nooit gekomen. Waarschijnlijk moeten we wachten tot de Veilingroute ook daar wordt verbreed.

Heuls hekwerk
Het hekwerk voor het lege supermarktgebouw in Kwintsheul stoort veel omwonenden, ook politici. De 4-koppige VVD-fractie wil dat het ‘eigen’ bestuurscollege er bij ondernemer Edward Koornneef op aandringt die parkeerplekken vrij te geven voor het publiek.
De fractie van Westland Verstandig (zeven leden) zegt nu dat de hekken – de bouw is immers gereed – zo’n definitief karakter hebben dat daarvoor een vergunning nodig is. En vraagt het college heel vilein of deze al is aangevraagd. Nog negen raadsleden te gaan voor een meerderheid die het college tot actie kan dwingen. Toevallig precies de hele CDA-fractie!

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>