je suis rien (93)

22 jul

Of toch niet?
(Westland, 22 juli 2017). De veelal ‘grijze jongens’ van het Genootschap Oud-Westland hebben wat losgemaakt met hun angst voor lelijke Westlandse industriegebieden. Vooral ‘echte’ Westlanders waren op hun piemeltje getrapt.
Maar er gloort hoop, laten de genootschappelingen weten. Cultureel Erfgoed komt in de volgende raadsperiode op de agenda, mogelijk ook met meer geld. Dat heeft burgemeester Sjaak van der Tak gezegd tegen genootschapsvoorzitter Wil van den Bos Czn, ooit burgemeester van Wateringen.
Boeiend is waarom Van der Tak met het genootschap heeft gesproken, de portefeuille Cultuur en Erfgoed is immers van wethouder Marga de Goeij. Nog boeiender is dat de burgemeester – in het door de gemeente gesanctioneerde persbericht – iets toezegt voor een volgende raadsperiode. Daar gaat de raad toch zelf over! Bovendien is Sjaak per 1 oktober vertrokken. Of toch niet?

Gratis wi-fi
Westland Verstandig ontdekte dat ‘Europa’ een potje heeft vrijgemaakt om openbare hotspots te voorzien van gratis wi-fi. Voor 8.000 gemeenten ligt er € 120 miljoen klaar. Je hoeft je alleen maar aan te melden. En bidden dat niet al die gemeenten dat ook doen.
Maar het innovatieve Westlandse gemeentebestuur ziet gelijk beren op de weg. Er is wel een EU-akkoord maar de wetgeving is nog niet formeel in werking. En het aanvragen is qua tijd en capaciteit niet altijd in verhouding met de uiteindelijke subsidietoekenning.
Dan komt de aap uit de mouw: De gemeente ziet voor zichzelf helemaal geen rol bij het realiseren van gratis wi-fi in openbare ruimtes. Alleen als winkeliersverenigingen of andere partijen initiatieven nemen is er bereidheid om te onderzoeken of dat zal worden ondersteund. Van harte zelfs. Ja, zo wordt Westland nooit een soort Silicon Valley.

Wethouder Piet
CDA-fractieleider Piet Vreugdenhil vertrekt als directeur van de christelijke onderwijskoepel PCPOW. Op de vraag of hij wethouder wordt zegt hij in het afscheidsinterview, gisteren in het AD: ‘Als die vraag aan me wordt gesteld, dan kijk ik mijn vrouw en kinderen aan en ga ik daar over na denken’.
Politici die dat zeggen hebben allang nagedacht. En kijken vrouw en kinderen alleen aan om te zeggen dat ze het doen. 

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

3 gedachten over “je suis rien (93)

  1. Gezeur allemaal. Die oud-burgemeester wilde gewoon met zijn collega praten, jongens onder elkaar. En die toezegging van Sjaak is voor de bühne, want hij weet allang wat er in het college gebeurt.

  2. Cultureel erfgoed aan mijn hoela zolang als er nog eeuwenoude tuindershuizen worden gesloopt t.b.v nieuwbouw geen gevoel voor de historie !!! Kruisweg bij de Naaldwijkse vaart [ blauwe brug } 2 Karakteristieke tuindershuizen te erg……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>