je suis rien (64)

24 dec

Toyota WOW
(Westland, 24 december). Het nieuwste hybridemodel van Toyota heet WOW. Wow? Dat was toch ook de naam van de nieuw, nog te bouwen Westlandse horticampus in Naaldwijk. Die geen Greenport mocht heten omdat dat geen Engels woord was. En die later World of Westland zou gaan heten, maar dat werd weer gevetood door andere partners buiten de Glazen Stad. Die hadden geen zin mee te betalen met een ‘Westlands’ onderwijsfeestje.
Daarom werd dus besloten de naam WOW te gebruiken. Waar de Japanse autogigant nu mee vandoor gaat. In ieder geval één Westlander is blij: René Beukers. Van de Toyotagarage in s-‘Gravenzande. Gebeurt niet vaak dat een onderwijsinstelling op een A-locatie reclame voor je gaat maken.

Pinnen volgens GBW
Pinautomaten verdwijnen steeds meer uit kleine Westlandse kernen. Daar maakt Gemeentebelang Westland zich zorgen over. Volgens GBW-fractieleider Remmert Keizer, ook directeur van GJ Personeelsdiensten, zijn de ‘containers’ die soms worden geplaatst geen gezicht en vanuit privacy-oogpunt niet wenselijk.
De oplossing is volgens hem een pinautomaat in een winkel maar ‘die zou dan wel 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn’. Perfect idee, gewoon AH, Jumbo of Hoogvliet altijd open. Kan die bejaarde tante die de slaap maar niet wil vatten, bijvoorbeeld ‘s nachts om tien voor half vier ook even gaan pinnen. Zoiets geniaals kan alleen een uitzendbureaubaas verzinnen.

Moderne wijkagent
De Hoekse wijkagent Romano is heel modern en twitterde dat hij een feestganger die een plantenbak had omver gekieperd, bij zijn kladden had gepakt, een boete laten betalen en de schade geregeld. Fout! Fout! Fout! Romano twitterde dat hij de feestganger de opdracht had gegeven om zelf de rommel op te ruimen. Die Romano komt nooit bij de ME en commissaris worden zit er wellicht ook niet in.

De rubriek ‘je suis rien’ is boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (64)

  1. De Rabobank heeft in Naaldwijk 4 pinautomaten. Twee in De Tuinen en twee in de Rabovestiging Naaldwijk. In Monster wordt de pinautomaat van de Rabo per 1 januari verwijderd. ‘Rabo een aandeel in elkaar’ en ‘Rabo midden in de samenleving’. Mooie reclameuitingen van de bank, de waarheid is echter net anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>