je suis rien (6)

7 nov

‘Groene’ single mannen

(Westland, 7 november 2015). Volgens een nieuwe campagne van het Bloemenbureau Holland is een alleenwonende man met gemiddeld drie planten in huis aantrekkelijker voor een vrouw dan een man zonder planten. Planten geven hem meer sexappeal, zegt het Honselersdijkse bureau na onderzoek van Multiscope. Wie dat heeft betaald staat er niet bij; zich indekkend noemen ze het maar een campagne met een knipoog.

Eigen, subjectief onderzoek leert dat alleengaanden grote voorkeur hebben voor cactus of aloë vera. Water vergeten vinden die niet erg, je hoeft vrijwel niet naar ze om te kijken. Naar de Madagascar-palm ook niet, maar die maakt wel lawaai, schiet namelijk geregeld zaadjes tegen de ramen. Varens zijn populair, eenmaal dood koop je gewoon een nieuwe..

Interessanter zou geweest zijn als het bloemenbureau had onderzocht welke planten favoriet zijn bij die ‘groene’ single mannen. Een vijgenboompje, met grote bladeren? Een Sansevieria, ook wel Vrouwentongen geheten? Of toch maar een Vingerplant? En is het seksistisch om de amorphophallus titanum (reuzenaronskelk) in je huiskamer te zetten? Met zo’n fallus van ruim een meter.

En de slimste solitaire superman koopt natuurlijk vals. Geen plastic, maar – dure – zijden bloemen en planten. Hebben één nadeel, je moet je gaste(n) drie keer uitleggen dat ze onecht zijn, soms zelfs laten voelen. Maar misschien maakt dat een man ook wel weer aantrekkelijker voor vrouwen.

Gratis koffie

(Westland, 7 november 2015). Zo’n vijftien burgers waren er naar de verwarmde terrasserre van Grand Café De Buren in ‘s Gravenzande gekomen; op de koffie bij burgemeester Sjaak van der Tak. Dat ‘bakkie’ kostte niks, maar niet iedereen was daarmee te verleiden. Ik zag een echtpaar aarzelen, hij dacht aan twee cappuccino (à € 2,30), zij durfde niet. Gek, het waren toch Hollanders.

Vijftien, da’s niet veel, zal de oppositie zeggen, maar de burgemeester noemde het een goed begin. En, toegegeven, nu kon Sjaak voor iedere koffiedrinker ruim de tijd nemen. Enkelen hadden vragen over een nachtapotheker, het nieuwe ‘s Gravenzandse centrum en over zieke bomen op het Marktplein, twee zochten werk, één begon over de twee nieuwe stadhuizen en nog een riep op tot solidariteit ten opzichte van vluchtelingen.

Ook vroeg iemand naar Sjaaks herbenoeming. “Ik heb er zin in, maar de raad beslist,” klonk het. Gedecideerd, met een lichte trilling, maar het kan ook zijn dat ik die misschien wilde horen. Op zaterdagmorgen 21 november zit Sjaak klaar in Monster. Weer met koffie, gratis. Ik denk dat ik dat echtpaar dan wel weer zal zien.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>