je suis rien

18 sep

(Westland, 18 september 2021, nr. 307). Het CDA Westland wil de grote reclamezuil bij Honderdland in Maasdijk, naast de A20, gebruiken voor Westland-promotie. Raadslid Pieter Immerzeel toont zich onverwacht creatief en stelt voor dat er op die zuil bloemen en groenten worden geplaatst en misschien wel een oproep ‘Welkom In De Glazen Stad aan Zee’.
Volgens hem moet het imago een beetje worden opgevijzeld, hij vindt ook dat we successen wat meer zouden mogen uitdragen. Niet bescheiden zijn! Het Westland komt toch al vaak genoeg negatief in het nieuws.

Arbeidsmigranten
Immerzeel doelt daarmee onder andere op de aanname dat het Westland niet goed zou zijn voor haar EU-medewerkers. EU-medewerkers, zo zei hij tegen de krant. Hij heeft het dan ongetwijfeld over Polen, Roemenen en Bulgaren maar zo durft hij die klaarblijkelijk niet te noemen.
Hij vindt het dus onbegrijpelijk dat er op de enigszins verlaten zuil niets staat. We gaan hem helpen en misschien is: ‘Arbeidsmigranten zijn hier ook welkom’ een mooie slogan. Of als hij enig lef heeft: ‘Dit is het CDA-land van Duijsens en een LPF-nacht, met een Keizer zonder macht’.
Haal je alle media mee! En is de raadsverkiezingscampagne gelijk begonnen.

Korte rokjes
Gelezen in een interview in een Westlandse huis-aan-huiskrant: ‘Onderwijzer worden leek me wel wat. Ik moest daarvoor wel eerst naar de grote stad Den Haag. Spannend voor een Westlandse jongen. De rokjes daar leken me net wat korter dan die de meisjes in Naaldwijk droegen’.
Er zijn nog steeds CDA’ers die niet (willen) geloven dat hun keurige wethouder Piet Vreugdenhil dat echt heeft gezegd.

Beeldenstorm
Maar toen was Piet nog een heel andere persoon dan de gedegen, op zijn woorden lettende, politicus. Dat blijkt verder uit zijn verhaal dat hij het zo leuk vond om in de klas te vertellen over geschiedenis. En met omgekeerde tafeltjes een loopgraaf bouwen in de klas of de Beeldenstorm naspelen. ‘Er gaat niets boven die momenten’.
Je zou bijna wensen dat Vreugdenhil die frivoliteit ook eens in de Naaldwijkse raadsvergaderingen zou laten zien en horen.

Disney-monument
Je kunt van SGP-wethouder Leen Snijders zeggen wat je wilt maar hij is rotsvast in zijn standpunten. De historische fruitmuur in Wateringen krijgt, zo werd deze week bekend, een gedenksteen. De muur stond na jarenlang gebrek aan onderhoud op instorten en was lang onderwerp van discussie: wel of niet slopen. Het werd uiteindelijk afbreken en weer opbouwen. Daardoor verdween wel status Rijksmonument.
Maar de wethouder volhardt en noemt het desondanks gewoon de restauratie van een Rijksmonument. Weet ‘ie veel! Als hij eerlijk was geweest had hij het woord ‘Disney-monument’ gebruikt. Maar mogelijk is de wethouder nooit van zijn leven in zo’n pretpark geweest.

Bijnamen
Het zat erin dat het wekelijkse, door de oppositie consequent gemeentelijke propaganda genoemde, persgesprek met het Westlandse bestuurscollege ook nog eens bijnamen zou gaan krijgen. Omdat de afgelopen weken CDA-wethouder Piet Vreugdenhil verdacht veel aanwezig is, werd het mediale persuurtje omgedoopt tot Piets Praatje.
De persijdele LPF-wethouder Ben van der Stee kon dat niet uitstaan en kwam toen ‘selfiënd’ met een tweede naam: Bens Babbel. Later op de gang ontstond nog een variant rond wethouder Leen Snijders. Minder beschaafd, wel leuk: Leens lulkoek.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

3 gedachten over “je suis rien

  1. Een fantastisch idee om het college met omgekeerde tafeltjes een loopgraaf na te laten bootsen. Ik kom hoogstpersoonlijk de oppositie bewapenen. Pang! Pang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>