je suis rien (20)

13 feb

Advocaat

(Westland, 13 februari 2016). Fractievoorzitter Remmert Keizer (Gemeentebelang Westland) is boos op collega Peter Duijsens (Westland Verstandig). Over diens manier van communiceren. Geregeld houdt hij zijn opponent – dagelijks advocaat – voor dat de raadszaal geen rechtszaal is. Menigeen is inmiddels nieuwsgierig hoe Keizer dat verschil zo goed weet. Of kijkt hij gewoon graag politie- en rechtbankfilms?

Flexwerk-baas

Keizers woede heeft ook wel iets leuks, zijn eigen imago is dat van een straatvechter, die fel en venijnig blaft, zich als een terrier vastbijt en, als het nodig is, zijn tegenstander verbaal, soms theatraal vloert. En daarna zelf benadrukt dat respectvol te doen. Typisch het gedrag van een flexwerk-baas. Dat is ‘ie ook, soms te zien in de raadszaal.

Ambtenaar

De jongste clash tussen beide politici ontstond tijdens de openbare behandeling van een brief van gemeenteseretaris Maarten van Beek, die vindt dat integriteit en vakmanschap van zijn ambtenaren soms publiekelijk in twijfel worden getrokken door bijvoorbeeld Duijsens. Net als de ‘strijdende’ politici nam hij in het woordenspel iets mee van zijn eigen vakgebied. Hij sprak de raadsleden toe, ambtelijk. Alsof het ambtenaren waren, de zijne.

Schoolfrik

Aan overlappend menselijk rollenspel ontkomt (gelukkig) niemand. Neem CDA-fractieleider Piet Vreugdenhil die dit keer vragend belerend zei te hopen dat Duijsens in debatten de toonhoogte af en toe wil matigen. Ja,ja, drie keer raden, een onderwijstoontje. Een schoolfrik dus.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus

2 gedachten over “je suis rien (20)

  1. Keizer is volgens mij een soort Duijsens die geen vak heeft geleerd. Maar het kan ook zijn dat Duijsens tijdens zijn rechtenstudie bij een flexwerkbedrijf (uitzendbureau) heeft leren debatteren van een baas van het type Keizer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>