je suis rien (193)

29 jun

Warmte en kleding
(Westland, 29 juni 2019). De warmte regeert, ook woensdag toen het Westlandse bestuurscollege zijn Haagse evenknie ontving. En gezamenlijk op de (twitter)foto moest bij het World Horti Center.
190629 Haags college bij Westlands in WHC
Eerder was er het ministeriële ‘kledingbericht voor vrouwen’ (sociale zaken), waarin stond dat in tijden van hitte ‘een panty zeker niet verplicht is, maar dat volgens de etiquette de roklengte en de conditie van de benen meespelen” (!).
Bij ‘verzorgde benen’ is bloot geen probleem, stond er (!!). Die mogen, maar alleen als de rok tot op de knie komt (!!!). En alleen met dichte schoenen (!!!!). Onduidelijk is of de schrijvende ambtenaar is ontslagen, of gewoon ontmand.

Onder de knie
De (onderste helft van die) staatsiefoto van dat tropische Westlands-Haagse treffen toont één Haagse bestuurder in kostuum. De Westlandse burgemeester was ook in het pak, wel als altijd mét stropdas. De bekende wethouder Richard de Mos liep rond in zijn, zo te zien enige, spijkerbroek.
190629 Bezoek Haags college bij Westlands in WHC
 Er waren twee hofstedelijke wethouderinnen in zomerbroek, de Haagse burgemeester zat qua rok ‘onder de knie’, met gesloten schoenen. Alleen de Westlandse wethouder Karin Zwinkels zat (althans volgens de ministeriële regels) totaal verkeerd. Qua jurklengte én open schoenen. Maar haar man Piet zal wel gezegd hebben dat het kon. Zo is ‘ie.

Kustvisie
Een Westlandse kustvisie is er nog niet, het concept ligt al ruim een jaar in de la van wethouder Zwinkels (die van Piet en de open schoenen). Dat weerhoudt de gemeente niet om maandag the Battle of the Beach te houden. Daarbij worden honderden Westlandse basisschool-militairen ingezet om de strijd tegen de golven aan te gaan. Want als je de zee niet verslaat, dan heb je straks geen kust meer, moet Karin hebben gedacht.

Branding
Ruim 450 ‘kindsoldaten’ gaan dus naar de Monsterse Molenslag om zandkastelen te bouwen. Als later de vloed opkomt wordt het spannend, omdat dan zal blijken welk kasteel het langst overeind blijft. Een bizarre manier om kinderen op het belang van de strijd tegen het water te wijzen: ingezet worden terwijl iedereen tevoren al weet dat ze gaan verliezen.
Karin Zwinkels zit gelukkig in de, deskundig genoemde, jury. Als ze lef heeft geeft ze de hoofdprijs aan de branding. Bij een goede uitleg begrijpt zelfs een basisschoolleerling dat.

Wateringen
Rockzangeres Ryanne van Dorst vertelde afgelopen week voor Radio 1 wanneer ze uit de kast is gekomen. De toen in Maassluis woonachtige muzikante zei dat ze op haar zestiende ‘na een dagje popfestival en tongen met meisjes’ door haar vader werd opgehaald en het hem onderweg vertelde. Die was mogelijk meer verbaasd dat ze ook had geblowd. Het gebeurde allemaal in Wateringen. Tijdens Waterpop. Westland werd niet genoemd. Ik ken conservatieve mensen die daar blij om zijn.

Groeiende euro’s
In financieel goede tijden is de uitdrukking ‘het geld klotst weer tegen de plinten’ populair, vooral bij politici. Als het minder gaat, dan vliegen sommigen taalkundig direct uit de bocht. Nu er weer bezuinigd moet worden, maakte Westlands geld-wethouder Ben van der Stee er deze week van: ‘De euro’s groeien niet meer tegen de plinten op’. Zou hij wel iets van plinten afweten?

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>