je suis rien (186)

11 mei

(Westland, 11 mei 2019). Vrijdag 24 mei gaan de Westlandse gemeenteraadsleden op ‘schoolreisje’. Met z’n allen in de bus. Ook steunraadsleden en wethouders mogen mee. Reisleiders zijn burgemeester Bouke Arends en griffier Funs Bergmans. Boterhammen met gebakken ei en blikjes drank hoeven niet mee, want de trip gaat niet ver: naar de Tweede Kamer in Den Haag. De bus vertrekt om 9 uur.
Op het programma staan rondleidingen door de ‘oude’ en nieuwe Tweede Kamer. Mogelijk worden ook de Eerste Kamer en de Ridderzaal bezocht, maar dat ligt nog niet vast. Er is een lunch in het Kamergebouw. Grote vraag is of iedereen zo lang aardig tegen elkaar kan blijven.

Kosten
Of er ook ontmoetingen met kamerleden komen is onbekend. Normaal kun je op vrijdagen op en rond het Binnenhof een kanon afschieten omdat de meeste volksvertegenwoordigers allang naar huis of elders zijn. Het enige wat er die dag gebeurt is de wekelijkse persconferentie van premier Rutte of diens vervanger. Maar daar mogen (zelfs) de Westlandse politici niet bij zijn.
Na de borrel is er op of rond het Plein een diner, waarna ze weer met de bus Westlandwaarts gaan. En op de Verdilaan ‘onder de banken duiken’ om afhalende partners en kinderen te ‘verrassen’. Over de kosten – uit de grote pot – zullen vrijwel zeker geen oppositievragen worden gesteld. Keizer (GBW) en Duijsens (Westland Verstandig) gaan vooralsnog zelf ook mee.

Veiling scheuren
Het Westland heeft er een nieuwe toeristische attractie bij: Veiling scheuren. In razendsnelle auto’s. Denk dan aan een Ferrari, Maserati of ‘gewoon’ een Lamborghini. Wrrroemm, wrrroemm. Niet vast geprogrammeerd maar geregeld te bezoeken in het weekend, ‘s avonds tussen 11 uur en ‘s nachts 2 uur.
Die raceritjes gebeuren meestal rond de feesten die worden gehouden bij Luna Events, op het terrein van veiling FloraHolland. Het schijnt daarbij gebruikelijk te zijn dat er voor een dag supersportauto’s worden gehuurd waarmee de feestgangers – om de beurt – vol gas en met veel lawaai rondjes rijden.

Stil FloraHolland
Het gaat vooral om feesten met Hindoestanen, Marokkanen en Turken, zo zeggen omwonenden. Vanwege slaapgebrek kwamen ze deze week klagen bij burgemeester en gemeenteraad. Die dat Westlandse Circuit ook niet zo zien zitten. Pikant is de stilte van FloraHolland, de eigenaar van de veilingwegen.
Burgemeester Bouke Arends heeft nu beloofd om met de politie bij Luna Events te gaan praten. Trouwens, prins Bernhard jr. die ‘Zandvoort’ al in zijn zak heeft, zou ook al in de buurt gesignaleerd zijn.

Slaven
Een handtekeningenactie van een 11-jarig Maasdijks jongetje voor twee voetbaldoeltjes op een grasveldje is door de gemeente, als zijnde verkeersgevaarlijk, terzijde geschoven. Ach, die arme (ook Maasdijkse) wethouder Cobie Gardien moest weer eens de kooltjes van de afwezige wethouder Snijders uit het vuur halen..
Maar heerlijk was wel om een buurvrouw te horen zeggen: ‘We worden behandeld als slaven.’ Een beetje gemeente laat bij haar direct het boek ‘De negerhut van oom Tom’ bezorgen. Overigens,  niet moet worden uitgesloten dat Sylvana Simons een klacht indient tegen die Maasdijkse dame; vanwege het in haar ogen wit-foute gebruik van het woord slaven. Je hoort het haar al zeggen: ‘Dat is van ons’.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

4 gedachten over “je suis rien (186)

  1. Scheuren met een hoop lawaai gebeurt niet alleen op gezette tijden bij de veiling. Ook bewoners van de Secr. Verhoeffweg, mogen dagelijks en 24 uur genieten van voorbij scheurende auto’s, (opgevoerde) scooters en motoren met bijzondere meer herrie makende uitlaten. Hier wordt geheel niet tegen opgetreden. Het wachten is daarom op nog meer (dodelijke) slachtoffers op deze weg. Vooral ook omdat bovenstaande gepaard gaat met honderden overstekende fietsers en voetgangers per dag. Als het kalf verdronken is dempt men NOG NIET de put in het Westland.

  2. Je bent foutief geïnformeerd, de steunraadsleden mochten het schoolreisje naar de Tweede Kamer niet meemaken.

    • Tijdens een Presidiumvergadering heeft de griffier gesproken over een bezoek van de gemeenteraad aan de Tweede Kamer. Daar horen, zo vind ik , in dit geval ook steunraadsleden bij. Klaarblijkelijk denken de raadsleden daar anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>