je suis rien (180)

30 mrt

Plataan
(Westland 30 maart 2019). In de Emmastraat in Naaldwijk is afgelopen week op een (schaarse) parkeerplek een plataan geplaatst. Met een riant hek eromheen zodat zelfs de slechtste parkeerder geen schade kan aanbrengen. De opgeofferde (invaliden)parkeerplaats is enkele meters verplaatst, maar dat zal een gemiddelde, nauwelijks lopen kunnende gehandicapte, rolstoeler er graag voor over hebben. Zeker als het waait en regent.

190329 Dé boom, met riant hek eromheen
Dé boom. FOTO THIERRY SCHUT

Verkeerde plek
Allemaal tijdelijk, de bomen komen straks in een plantsoen, zegt de gemeente. Maar ze zijn nu verhuisd omdat dat zomers niet kan. Een gewoon mens zou dan een bestaand plantsoenplekje zoeken. Wie op de Emmastraat rondkijkt weet dat zo te vinden maar dan moet je wel kijken. Óp Twitter schreef iemand nog dat het een mooie boom is. Dat vindt iedereen, maar wel op een verkeerde plek.

Groen
Burgemeester Bouke Arends deed ook een duit in het tweetzakje. ‘Hoezo minst groene gemeente van Nederland? Juist: groenste gemeente van Nederland. Staat alleen achter/onder glas. Wie het wil zien komt kijken op 6 en 7 april bij Kom in de kas’.
In die beredenering is Groen Westland 363 dagen van het jaar dus niet te zien. Mooie beredenering, geen speld tussen te krijgen. Bouke heeft waarschijnlijk ook een stilstaand horloge. Een goed klokje. Staat in ieder geval twee keer per dag precies op tijd!

Houten kont
De ‘straf’ van een bijna 4 uur durende Matthäus Passion, inclusief een houten kont, is wel voorbij. De originele versies zijn tegenwoordig in (rap)tempo teruggebracht tot 2,5 uur. Voor kinderen is er nu een Instagram-versie, max. 60 minuten. Zo brengt het concertkoor Westland de jeugd bij Bach.
Die zogenoemde Zapp Matthäus is op vrijdag 5 april om 19 uur in de Naaldwijkse Adrianuskerk. Verkort voor kinderen komt het lijdend leed voorbij met ‘Erbarme dich’ of ‘O Haupt voll Blut und Wunden’. Ook grootouders met vrees voor een gepijnigde onderrug zijn welkom.

Handreikingen
Overigens is er op zondag 7 april om half drie een ‘echte’ Matthäus in dezelfde kerk. Dan kun je om 12 uur naar een ‘picknick-lunch’ in Bij5. Daar krijg je dan ook ‘Handreikingen voor een lange zit’. En het advies om tevoren nog even (met passie) te plassen.

Flexwoningen
LPF-steunraadslid Herman Dekkers zag zijn kans schoon om weer eens vragen te stellen nu de gemeente flexwoningen in ‘s Gravenzande wil plaatsen. Die moeten aan de Oostduinlaan verrijzen.
In de zogenoemde rondvragen heeft hij het, toegegeven, wel consequent, over de Oosthuizenlaan. Maar die bestaat helemaal niet, wel de Van Oosthuijzelaan maar daar komen die flexwoningen niet. Al denken de inmiddels bezorgde bewoners daar dat na Hermans vragen weer wel.

Nu ook Maxim
Westland gaat in een pilot in drie Naaldwijkse straten tien verkeersborden van bamboe plaatsen. D66 Westland wil dat alle verkeersborden voortaan van dat materiaal worden gemaakt; beter voor het milieu omdat ze CO2 opnemen en langer meegaan.
Zo’n proef vinden de democraten wel erg knieperig. Dat is een dialect woord uit de omgeving van Rijssen voor karig en op de penning. Oorspronkelijk plat-Duits uit Westmünsterland waar het gierig betekent.
Het gelazer met allerlei moeilijke en vreemde woorden is al begonnen met die Thierry Baudet maar als nu een eenvoudig Westlands steunraadslid als Maxim van Ooijen er ook mee gaat ‘strooien’ wordt het allemaal wel erg elusief en evasief.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>