je suis rien (15)

9 jan

Nietsdoen

(Westland, 9 januari 2015). Een gemeentelijke nieuwjaarstoespraak moet je thuis nog eens goed doorlezen, vooral op zinnen die de krant niet halen. Zo zei burgemeester Sjaak van der Tak afgelopen maandag: ‘Want grootschalige opvang is toch veelal een broedplaats van nietsdoen, een mogelijke kiem van terreur.’ Dat ging over vluchtelingen maar duidelijk is nu ook waarom er in Westlandse bejaardenhuizen zoveel activiteiten worden georganiseerd.

Veilig wonen

Verder zei hij: ‘Goed wonen is ook veilig wonen. Bijvoorbeeld door asbestdaken bij oude bedrijven te vervangen.’ Goed getimed, nog geen twee dagen later barstte ‘Wateringen’ los.

Landelijk nieuws

Trots meldde de burgemeester dat Westland vorig jaar twee keer prominent het NOS-journaal had ‘gehaald’. Met het nieuws dat de tuinbouw een topjaar had beleefd en vanwege de samenwerking met politie, buurtpreventie, Boa’s, OM en gemeente. Deze week was ‘Wateringen’ landelijk nieuws, ook op NOS.nl en Radio 1. De eerste zinnen voor de nieuwjaarsspeech 2017 zijn al klaar.

Van Wateringen

Een geluk bij een ongeluk was dat sommige landelijke media Van der Tak aankondigden als ‘burgemeester van Wateringen’. De naam Westland viel dan niet. Dat kun je pr-matig een geluk bij een ongeluk noemen, een bewijs van journalistieke ondeskundigheid of een naamsbekendheidsfalen van Westland Marketing.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>