je suis rien (126)

10 mrt

Tweede rij
(Westland, 10 maart 2018). Toegegeven, hij was niet echt te vroeg, en hij ging ook redelijk snel weer weg, maar hij was er wel. Ik bedoel dus Sjaak van der Tak woensdag bij de opening van het World Horti Center.
Bij de rij gereserveerde stoelen aarzelde hij heel even, maar ging toen toch maar op de tweede rij zitten. Geregeld breed glimlachend, al ontdekten kenners toch een lichte nervositeit bij de vroegere burgemeester, nu LTO Glaskracht-topman. Begrijpelijk, na het ‘kunstkwekersgedoe’ zag hij vele vrienden van vroeger weer voor het eerst.

Rugdekking
Iedereen was in die WHC-aula geobsedeerd door de royale Máxima. Daardoor bleef Sjaak toch een beetje in de luwte. In dat opzicht wel een slim doordachte publieke terugkeer dus.
Aardig, of misschien welbewust, zetelde naast CDA’er Sjaak zijn vroegere leerling Arne Weverling, inmiddels VVD-Tweede Kamerlid. Die belde geregeld naar Den Haag; wellicht om zijn chef Klaas Dijkhoff te melden waarom hij daar was.
180307 WHC opening geknipt met Vn der Tak
Drie Westlandse collegeleden – Marga de Goeij, Peter Ouwendijk en Bram Meijer – gingen, toevallig, pal achter Sjaak zitten. Als een soort rugdekking. Zoek niks achter de afwezigheid van wethouder Theo Duijvestijn. Die mocht minister Carola Schouten verbaal entertainen. Op de eerste VIP-rij.

Op de fiets
Via Twitter kom je alles te weten, zo ook dat de Westlandse wethouders op de fiets van de Laan van de Glazen Stad naar Europa 1 – het WHC-adres – waren gekomen. Vermoedelijk met gemeentelijke fietsen want ze zijn allemaal hetzelfde.
180307 Wethouders op de fiets
Gezien de ‘vingerafdruk’ onderaan moet de foto wel door wethouder Frank Rijneveen zijn gemaakt. De pikorde is net als in de ‘Luizenmoeder': wie het laatst is binnengekomen mag (nog) niet op de foto. Alleen maken.

Rabotorium
Een auditorium is een deel van het theater waar publiek in zit, een gehoorzaal. Dat zie je in universiteiten of congrescentra. Vanzelfsprekend ook in het Westlandse WHC. Vaak krijgt zo’n auditorium een naam, soms van een wereldberoemde wetenschapper of een eerbiedwaardige oud-burgemeester.
In Naaldwijk is gekozen voor Rabotorium. Dat heet in de reclamewereld een goedkoop naamgrapje, om de sponsor te behagen. Gebruikelijk in de sportwereld. De website vermeldt: ‘Het Rabotorium is vernoemd naar haar sponsor: Rabobank Westland’.
Da’s logisch, anders had het wel ABN Amrotorium geheten. Of INGotorium.

Westlandweg
De Verlengde Veilingroute wordt op 15 maart aangesloten op de Veilingroute. Dat wordt dan de Westlandroute, omdat Oost-Europese chauffeurs niet weten wat ‘Verlengde’ betekent. Westlandweg durfde de provincie Zuid-Holland niet, al zou koningscommissaris Jaap Smit er wel om hebben gelachen.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>