je suis rien

5 sep

(Westland, 5 september 2020, nummer 254). Van Lars Boellaard, inmiddels dé Westlandse notaris, kun je veel zeggen, maar hij schuwt de notoriteit niet, zeg maar gerust dat hij publiciteitsgeil is. Bij politici is er de heilige wet ‘Wat ze over je schrijven is niet belangrijk, als ze maar over je schrijven’; die geldt ook voor Lars.
Terwijl je toch enige luwte zou hebben verwacht nadat hij onverwachts landelijke bekendheid kreeg als de notaris die een centrale rol speelde bij de CDA-lijsttrekkersverkiezing met Hugo de Jonge, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer.

Eufemistisch
Een partijverkiezing die, om het eufemistisch te zeggen, nogal wanordelijk en chaotisch eindigde. Met twijfel over de uitslag, een onderzoek van één dag en een partijvoorzitter die tevoren al zei dat aan de eerste uitslag niet was te tornen.
Boellaard zat, waarschijnlijk weggedoken onder de tafel, niet in de hoek waar de directe klappen vielen. Maar, ook binnen zijn partij, zijn er vragen of je voor zo’n delicate klus een vroeger Noordwijks raadslid en nu geprononceerd Westlands CDA-lid moest uitnodigen. En waarom Lars zelf ja zei.

Juryvoorzitter
Half november wordt in Naaldwijk voor de dertiende keer de Westlandse Ondernemersprijs uitgereikt; in deze ondernemersregio een prestigieuze onderscheiding. Die officieel de ‘MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs’ heet. Niet moeilijk te raden, het kantoor van Lars Boellaard.
Hij is als voorzitter van de zeskoppige jury nu al driftig, vooral via de media, op zoek naar bedrijven waarvan er drie worden genomineerd. Mogelijk staan op die kandidatenlijst de firma Keijzer, de BV Omtzigt en het zorgbedrijf De Jonge. Valse CDA-leden zeggen nu al te weten wie er wint.

Echte kunst
Er komt volgend jaar in Westland een echte kunsttentoonstelling, da’s op zich al een kunststuk. Met een volwaardige catalogus en, vrijwel zeker, een vrolijke vernissage. Een gezamenlijk initiatief van het Westlands Museum en de stichting Kunstmuseum Westland.
Die expositie is geheel gewijd aan Leendert Scheltema die jarenlang in – nu Haags overigens – Wateringen woonde. Gespecialiseerd in landschappen en portretten. Die laatste maakte hij ook van Westlanders waarmee hij dan weer rekeningen betaalde.

Ook bij twijfel
Dat betekent dat er waarschijnlijk ergens in het Westland werken hangen, mogelijk bij mensen die niet eens weten dat dat schilderij van opa of oma een echte Scheltema is. Het kan ook zijn dat het verstopt en verstoft op zolder ligt.
Het Westland (kunst)museum wil dat graag weten en met eigenaren in contact komen. Ook wie twijfelt mag bellen of mailen naar het Westlands Museum, tel. 0174 – 621084, info@westlandsmuseum.nl, of met gastconservator Maarten van der Schaft, mob. 06 5362 6272.

Bijstandstoeristen
Den Haag, althans de stedelijke politiek, is boos dat Westland nog maar steeds zo weinig arbeidsmigranten huisvest. Beloofd was zo’n 2.000 maar er zijn nog steeds maar 240 bedden beschikbaar. Zomaar een getal, in Den Haag wonen er 57.000 die deels in Westland werken.
LPF en GemeenteBelang Westland zwaaien de woede twitterend weg. De eerste  noemt het ‘feitelijk onjuist gebral van een Haagse wethouder’; de ander noemt het een mooi moment om dan alleen nog maar te gaan bouwen voor eigen inwoners en mensen die economisch gebonden zijn aan Westland. ‘En te stoppen met het huisvesten van (Haagse) bijstandstoeristen’. Trump en Biden zijn soms aardiger naar elkaar…

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>