Ook in een wit huis

22 feb

(Westland, 22 februari 2017). Het wil maar niet vlotten tussen Westland en de grootgruttende projectontwikkelaar Edward Koornneef. Bijna overal waar hij handelt is het direct hommeles. Als het niet om met hekken afgezette parkeerplekken bij de concurrent gaat, dan is het wel om verkeerschaos creërende, megalomane supermarktplannen. Zelfs het vriendelijke Kwintsheul is hem nu beu. Sommige dingen gebeuren daar gewoon wat later.

Dat kerntje is al jaren ‘superloos’, nadat de oude AH-kruidenierswinkel in vlammen opging. Inmiddels is er een door ons allen betaald nieuw wijkgebouw opgetrokken. Op de oude superplek heeft projectontwikkelaar Koornneef een riant winkelpand gebouwd. Daar zou hij weer een AH openen.
Maar inmiddels heeft hij zijn vriendin Appie ingeruild voor Jumbo en klaarblijkelijk past zo’n gele winkel niet in Kwintsheul. Sindsdien is De Heul dus kruideniersloos. Pinnen kan er ook al niet meer.Vorige week waren de boze bewoners het zo zat dat ze een ludieke actie ‘Werk aan de Winkel’ startten. Waarbij zij met een soort verkiezing bewoners lieten aangeven welke supermarkt zij in hun dorp willen hebben.

Ontstemd
Koornneef reageerde – voor het eerst – uitgebreid publiekelijk. Ontstemd. Dat levert boeiende quotes op. Zomaar een greep. “Wij zijn de eigenaar van het pand en we zijn op zoek naar de geschikte huurder. Dat kan ik prima zelf en daar heb ik geen bewoners bij nodig.”
Van burgerinspraak wil hij dan ook niets weten. “Dat is het probleem, die werkgroep denkt inmiddels dat ze overal over gaan. Ik ga er toch ook niet over aan wie zij hun huis verkopen Dat moeten ze lekker zelf uitzoeken.”
De actiegroep is volgens de kordate kruidenier zelf een reden van de vertraging. “Die heeft ervoor gezorgd dat deze ontwikkeling twee tot tweeënhalf jaar heeft geduurd. Ze hebben continue bezwaar gemaakt en allerlei oplossingen aangedragen die weer onderzocht moesten worden, enzovoorts.”
En, zo zegt hij, er is zoveel negativiteit ontstaan rondom het centrumplan van Kwintsheul. “Terwijl wij denken dat er voor Kwintsheul echt iets moois gekomen is in de vorm van een nieuw zalencentrum. Er staat een mooi supermarkt pand. Het parkeren wordt opgelost. En het is simpel. Dit is geen Amsterdam en het is geen Naaldwijk. Het is Kwintsheul met 3500 inwoners. Daar gelden andere wetten.”

Imagoschade
Boze witte man Koornneef concludeert dat zijn bedrijf imagoschade heeft geleden in Kwintsheul. “Als bedrijf zijn we beschadigd in dat dorp. Het vorige pand is in brand gestoken, niet door mij, door iemand. We hebben als ontwikkelaar echt onze nek uitgestoken om daar iets moois te creëren. En vanaf het eerste moment zijn wij op tegenwerking gestuit van dezelfde mensen die nu pamfletjes staan uit te delen. Dat motiveert mij niet om nu samen naar een oplossing te zoeken. Dat mag u begrijpen en zo zit ik er ook in.”

Eigenlijk zijn dus gewoon die huilerige Heulenaren de schuld van alles. Nog net klinken geen woorden als nepnieuws of alternatieve feiten, zijn er (nog) geen beschuldigingen naar de ‘valse’ media die allemaal oneerlijk berichten. Maar voor de rest is het toch overduidelijk de toon van een volwaardige Trump tussen de tuinbouwkassen. Woonachtig in Westlands Washington. Ook in een wit huis.

Rien van den Anker

7 gedachten over “Ook in een wit huis

  1. Oh, wat heb ik weer genoten van jouw schrijfkunst. Met koning Edward als onderwerp is het smullen geblazen en kijk ik uit naar het volgende bericht uit het Witte Huis!

  2. Ik ken de heer Koornneef niet persoonlijk, maar ik begrijp niet dat hij zo handelt. Natuurlijk is het zijn pand, maar hij heeft als ondernemer toch ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je kunt zakelijk nog zo keihard zijn, in deze tijd heb je ook sociale verplichtingen.

  3. Volgens mij lacht die superman zich rot in zijn witte huis. Zou ik ook doen! En als we ooit een gekozen burgemeester krijgen, dan maakt hij nog grote kans om te winnen.

  4. Die actiegroep is boos op Koornneef, maar als die morgen een supermarkt in Kwintsheul opent, dan gaat iedereen daar naartoe en spekken ze zijn portemonnee. Daarom begrijp ik niet dat die man zo ontstemd op die actiegroep reageert. Tegen je klanten ben je toch aardig.

  5. Niet alles geloven wat er in de krant staat. De initiatiefgroep Kwintsheul Werk aan de Winkel heeft geen enkele bemoeienis, noch inbreng gehad in het tot stand komen van het huidige gebouw. Onze initiatieven hebben steeds plaatsgevonden om het proces in beweging te krijgen. Door het niet tijdig aanvragen van een vergunning heeft de ondernemer zelf het proces aanzienlijk vertraagd. Als de heer Koornneef aangeeft: “dat hij zelf wel in staat is om een huurder te vinden” constateren wij dat hij daar tot op heden, ondanks de toezegging in december open te gaan, niet in is geslaagd.

  6. De bewoner van het witte huis heeft ook nog een nevenfunctie bij MKB Westland [vice-voorzitter]. Doel MKB Westland de ondernemers van Westland in een positief daglicht stellen. Zeer discutabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>