je suis rien (175)

23 feb

Flexwoningen
(Westland 23 februari 2019). Na het belachelijk lange vergadergeneuzel over een tweede polenhotel in Maasdijk is dinsdag het plan om zogenoemde ‘flexwoningen’ te gaan bouwen vrijwel ondergesneeuwd. Logisch als je vlak voor de vergadering een brief daarover bijna stiekem rondstuurt.
In dat flexplan komen enkele tientallen snel te bouwen kleine woningen op een terrein aan de Oostduinlaan in ‘s Gravenzande. Bestemd voor legale statushouders, woningspoedzoekers (bijvoorbeeld gescheiden ouders, etc.) en eigen jongeren die al jarenlang geen betaalbaar huis kunnen vinden. Kort en goed, net zo belangrijk als huisvesting van arbeidsmigranten. Misschien wel veel belangrijker..

Magix mix
De locatie is op zijn minst ietwat weggestopt te noemen. Op een soort doodlopende weg, tussen wat kassen, enkele woonhuizen en vlak achter de begraafplaats. Veel omwonenden die mogelijk bezwaren zouden willen maken zijn er dus niet.
Er wordt nog gezocht naar een nieuwe naam voor het project voor mensen die na zoveel jaren eindelijk een eigen thuis krijgen. Magic mix, verwijzend naar de verschillende soorten bewoners, klinkt een beetje te romantisch. ‘Dooie boel’ is misschien wat cynisch, ‘Achter het kerkhof’ dan maar?

Groendenker
Ondertussen is besloten dat het beeld de Groendenker dat maar kort een ereplaats had aan het Havenplein in Naaldwijk, daar niet meer teruggekeerd. Vandalen in deze kroegrijke omgeving hadden al snel het kunststuk op eigen wijze alcoholisch creatief bewerkt.
Het is natuurlijk belachelijk om dat gedrag te accepteren, maar in kunstminnend Westland is het normaal dat nu ‘gewoon’ een andere plek wordt gezocht. Die ligt eigenlijk al voor de hand, bij die flexwoningen in ‘s Gravenzande. In wezen is die Groendenker ook een spoedzoekende thuisloze vluchteling.

Terroristische groenteboeren
De gemeenteraad heeft zich deze week, met een opmerkelijk kleine meerderheid (20 voor, 17 tegen) uitgesproken tegen de omstreden anti-homogetinte Nashville Verklaring. Na deze internationale uitspraak willen veel Westlanders nu graag weten wat hun lokale politici vinden van onze wapenhandel met Saoedi-Arabië?
En zij verwachten verder een motie waarin de gemeenteraad zich uitspreekt tegen de Turkse president Erdogan. Die noemde zijn groenteboeren terroristische landverraders omdat ze hun prijzen hebben verhoogd. Zo’n tuinbouwgerelateerd probleem verdient immers ook een Westlandse reactie.

Verworden
De Poeldijkse Van Arckelweg 30 is nu eveneens aangewezen als nieuwe arbeidsmigrantenlocatie. Het stuk grond, een oud trapveldje, ligt vlak naast het parkeerterrein van de SV Verburch, jaren geleden omgedoopt tot de Fred Racké parkeerplaats. Vernoemd naar een redelijk legendarische sportjournalist van de Haagsche Courant en NOS Sport, die daar overleed na een hartstilstand. Zo zie je maar hoe een goed bedoeld eerbetoon verwordt tot een Poolse ‘miejsca parkingowe’. Sorry, Fred.

Het gaat goed
Dave van Koppen is de nieuwe fractieleider LPF en volgt Dave van der Meer op. Er zijn nu in de gemeenteraad al twee jonge fractieleiders, zelfs ook twee vrouwen in die functie. Het gaat dus heel goed in de Westlandse politiek.:Nu nog de politieke kwaliteit. En vooral zelfkritiek.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

4 gedachten over “je suis rien (175)

  1. Vroeger verstopten ze bejaarden en ouden van dagen in weilanden buiten de stad. Nu gebeurt dat met spoedzoekers, statushouders en jongeren. We leren ook nooit!

  2. Mag je de Turkse president Erdogan een nationalisme-terrorist noemen omdat hij zijn groenteboeren en zijn hele bevolking tot op het bot beledigt? 

  3. Die laatste zin is zo veelzeggend. Mensen als Duijsens, Keizer, De Zoete, Spaans, De Gier, Hofland, Zuyderwijk, Van der Meer/Van Koppen en Vermeer hebben toch thuis wel een spiegel? Of een huisgenoot die ze soms kritisch toespreekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>