Baudets maatje is al aan het bellen

5 jan

(Westland, 5 januari 2022). In Westland doet op 16 maart Forum voor Democratie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Thierry Baudet maakte dat afgelopen week bekend, het is dus niet 100 % zeker.
En ter geruststelling, het gebeurt ook in 49 andere gemeenten, zoals de bijbelbeltse stekken Urk en Ede en – om Geert te pesten – het Wilderiaanse Venlo. Gelukkig maar, stel je eens voor dat Thierry alleen maar hier kiezers had gehoopt te vinden…
Omdat er nog geen plaatselijke FvD-programma’s bestaan is het interessant om politieke hoogtepunten uit het landelijke programma te bekijken die je een-op-een ook lokaal kunt invoeren of toepassen.

Lokaal referendum
En ja hoor, daarin zitten ideeën die menig Westlands hart sneller gaan laten kloppen. Wat te denken van: De veiligheid waarborgen: geen AZC’s. Of: Afschaffing van buitenproportionele coronamaatregelen, samenleving weer vrij: tegen ‘testsamenleving’, geen prikbussen en geen inzet BOA’s om de discriminerende QR-code te handhaven. Nog een ander speerpunt: Woningen blijvend voorzien van betaalbare energie, door ze niet gedwongen van het gas af te halen.
Maar vooral de invoering van een lokaal referendum om de democratie te herstellen zal in een regio, waar een raadsmeerderheid geen islamitische school wil en een minister dat besluit terugdraait, wel breed aanslaan. Kort en goed, allen die nu al nachtmerries hebben over de komst van een FvD-raadszetel, of misschien wel meer, kunnen hun borst nat maken. Of beter een enkele reis naar elders boeken.

Kandidatenlijst
Boeiender is het om te achterhalen wie er op de lijst van aspirant-gekozenen komt. Bekend is dat binnen LPF Westland tot voor kort veel leden ook lid zijn of waren van Forum voor Democratie. Nog niet zo heel lang geleden toonde LPF’ers trots de lidmaatschapskaart van Baudets partij; de laatste tijd wordt daar niet zoveel meer over gesproken of worden vragen omzichtig omzeild.
Maar er zijn ongetwijfeld nog genoeg lieden die volgens henzelf onterecht niet op de LPF-kandidatenlijst zijn beland en die toch nog gretig verlangen naar een spetterende carrière als raadslid. Die nu dromend hun nieuwe held Thierry – welkom roepend – aan de horizon zien staan.

Politiek oorlogje
Natuurlijk heeft die Grote Leider zijn Tweede Kamercollega, medebestuurslid, partijideoloog en maatje Freek Jansen al hierheen gestuurd om wat Westlands veldwerk te doen. Voor de wat minder historisch onderlegden, die was in een vorig leven hier een aspirant-griffier, die een nogal bedenkelijke rol speelde in de ‘oorlog’ tussen zijn baas Nico Broekema en diens chef, burgemeester Sjaak van der Tak.
Een jarenlang slepend, ongelukkig, politiek conflict dat pas eindigde na veel rechtszaken. Verder met het ontslag van Broekema en een jaar later het, voor velen zeer onverwachte, vertrek van Van der Tak. Die nog goed wegkwam en LTO-topman werd. Ondertussen kon de jongeheer Jansen ongeschonden wegglippen en in het kamp van Baudet de FvD-jeugdbeweging opzetten.

0174-belletjes
Jansen haalde later het landelijke nieuws omdat er nogal wat discriminerende, antiracistische en antisemitische standpunten in zijn jeugdbeweging werden gedebiteerd en niet door hem werden tegengesproken. Desondanks belandde Freek vorig jaar gewoon op het blauwe ‘pluche’ van de Tweede Kamer.

Met zijn Westlandse verleden is hem natuurlijk nu al gevraagd om wat leuke 0174-belletjes te doen. Tussen de kassen zal hij nog wel enkele vrindjes hebben. Geen zorgen dus, die kandidatenlijst komt nog wel vol. Onderaan zullen Freek en Thierry ongetwijfeld als lijstduwers stralen.

Rien van den Anker

 

 

4 gedachten over “Baudets maatje is al aan het bellen

  1. De Uil van Minerva daalt neder tussen de kassen. Het leukste zou zijn als die Freek Jansen met voorkeurstemmen zou worden gekozen…

  2. Waarom zoveel ophef? Misschien is de komst van zo’n nieuwe partij wel goed om het ingedutte zittende zooitje een beetje op te krikken.

  3. Gezien het rechtse karakter van deze regio sluit ik inderdaad niet uit dat er ook nog een Forum voor Democratie raadszetel aan zit te komen. Dat kan er nog wel bij na die ellende rond de Islamitische school en de Polenhotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>