je suis rien (46)

13 aug

Varende politici
(Westland, 13 augustus 2016). De lokale politieke partij Westland Verstandig doet volgend jaar – met een eigen boot – mee aan het Varend Corso. Gemeenteraadsleden en partijleden uit alle kernen gaan de boot bemannen; kapitein is – ongecheckt en zonder twijfel – fractieleider Peter Duijsens.
Een bootnaam is er officieel niet, maar Duijsens denkt aan ‘Trots Westland’. Dat kan nog veranderen, want ooit was er een Rita Verdonk die met ‘Trots op Nederland’ de pad op ging. Daarna nooit meer iets van haar gehoord. Er zijn lokale politici die daarom bidden en hopen dat die naam wél wordt gebruikt.

Meer varende politici
Het is voor het eerst dat een politieke partij meevaart. Volgens de corso-organisatie wordt in principe iedereen toegelaten. Onduidelijk is of dat ook geldt voor de PVV, aanmelding daarvan is in principe realistisch omdat het corso in 2017 ook door ‘Wilderiaans’ Den Haag gaat varen. Mogelijk gaan nu andere Westlandse politieke partijen aan een eigen boot denken. Immers, relatief kort na het Varend Corso in augustus zijn er alweer gemeenteraadsverkiezingen. Op 21 maart 2018.
Gekke gedachte? Niet voor politici. Op 17 maart volgend jaar zijn er, als het kabinet niet eerder valt, landelijke verkiezingen. Dat lijkt ver, maar op zondag 4 september begint de politieke campagne al. Met een Avondje Rutte; drie uur lang bij Zomergasten.

‘Geen waterdichte verklaring’
In de eerste helft van dit jaar is het aantal aangiften van fietsdiefstallen in Midden-Delfland spectaculair gestegen, met 70 procent. Van 20 naar 34. In Westland was er procentueel een aangiftedaling van 13,5 procent. Onduidelijk is volgens de politie het waarom van die daling en stijging. Er is ‘geen waterdichte verklaring’.
Mogelijk is de aangiftebereidheid gedaald en anderzijds leveren gestolen e-bikes bij heling meer op, zegt oom agent. Logisch, ook het argument dat onlangs in beide gemeenten de zittende burgemeester is herbenoemd, zou, zo beredenerend, een verklaring kunnen zijn.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>