je suis rien (236)

2 mei

(Westland, 2 mei 2020). Nu alles door het coronavirus wordt afgezegd zat het er natuurlijk in dat ‘alternatief’ het nieuwe modewoord zou worden. Dat dat uiteindelijk zou leiden tot een Regionaal Westlands alternatief voor het Eurovisiesongfestival had niemand kunnen bevroeden. Of zelfs durven hopen.
Zeven artiesten gaan de uitdaging aan. Dat zijn Evelien van Buren, Rijmr, Babette Zwinkels, Gene Travis, Demi, De Maxima’s en Michelle Dorlas. De eerste clip is maandag 4 mei – heel passend – al te zien bij de WOS.

Songfestivalkenner
Luisteraars en kijkers van de streekomroep delen de twaalf punten uit en bepalen wie de WOS Songfestival Challenge wint. Wel samen met een jury. Dan is het altijd leuk om te kijken hoe alternatief alternatief is en wie er in de jury zit.
Naast theaterdirecteur Wim Staessens uit Maassluis zit daar (heel opmerkelijk) Wateringer Maxim van Ooijen in. Hij is steunraadslid voor D66, maar blijkt ook Songfestivalkenner te zijn. Maghen Hilgersum is het derde jurylid. Gelukkig kan die wel zingen.

Puinhoop
Ieder huis heeft zo zijn kruis, heet het, maar het politieke huis van SGP-wethouder Leen Snijders begint zo langzamerhand een kruistocht te worden. Letterlijk, welteverstaan, want de, mede door hem ontstane, puinhoop bij de Westlandse milieustraten houdt maar niet op. De wachttijden in Naaldwijk, liepen deze week soms op tot meer dan een uur. McDrivend heb je de ‘culinaire burgerrommel’ sneller op schoot.

Schuld
De schuld ligt niet bij de wethouder, zegt de gemeente, maar bij het Coronavirus. Want daardoor mogen er maar een paar auto’s tegelijk de milieustraat in. Zo kun je ook alle Westlanders de schuld geven, want die maken de rotzooi. En die gaan ze ook nog eens precies in deze Coronatijd naar de gemeentewerf brengen. Schande!
Zo beredenerend is er eigenlijk maar één onschuldige en dat is wethouder Leen Snijders. Want die is toch de enige die er wat aan zou kunnen doen. Hebbiejum!!

Blij
Hij zou bijvoorbeeld de openingsuren uit kunnen breiden, zo suggereerden al enkele raadsleden. En op zondag. D66 dringt daar nu ook schriftelijk op aan. Maar wethouder Snijders ziet dat anders, zei vorige week al blij te zijn dat zijn werven in Westland überhaupt nog open zijn. ‘In een aantal omliggende gemeenten zijn die gesloten’. ‘t Is toch wat!
Hij hoopt inmiddels wel dat de mensen zo langzamerhand hun vuil toch wel een keertje kwijt zijn. Er zijn al Westlanders die dat ook van Leen hopen.

Goed of fout?
Maandag 4 mei wordt bekend welke foto’s het Nederlandse publiek gekozen heeft voor ‘De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s’. Alle provincies, ook Zuid-Holland, hebben foto’s ingezonden en een publieksjury, onder voorzitterschap van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, heeft de 100 foto’s gekozen. ‘Het resultaat is een veelzijdige en intrigerende verzameling van foto’s en verhalen’, zegt een provinciaal persbericht. Geen beeld te vinden uit het Westland. Is dat goed of juist fout?

Oranjerood
Afgelopen maandag was burgemeester Bouke Arends (PvdA) tijdens Koningsdag op bezoek in Maasdijk. Kleurrijk te zien op twitterbeelden. Hij stond daar onder meer voor een verzorgingshuis met oranje markiezen. Daardoor viel extra op dat zijn stropdas ook die kleur had. Alhoewel, wel veel roder oranje was. Socialistische humor?
200427 Oranjerode das Bouke
TWITTER LAURA VAN VUUREN

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

4 gedachten over “je suis rien (236)

  1. Burgemeester Arends is op die foto gewoon Nederlander. Rode das, wit overhemd en blauw pak. Het was compleet geweest als de pochet de Westlandse kleuren had gehad.

  2. Wethouder Leen Snijders is als een politiek virus. Geheel tegen zijn zin niet weg te branden uit de media. Maar geen zorg, ook hij zal eens verdwijnen. Misschien wel tegen zijn zin en ook vroeger.

  3. Als ‘alternatief’ het nieuwe modewoord wordt, mogen we dan ook dromen van een alternatief college met alternatieve wethouders. En alternatieve politieke partijen. Als dat nu eens het Nieuwe Normaal kan gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>