je suis rien (9)

28 nov

Eigen volk eerst

(Westland, 28 november 2015). LPF-fractieleider Dave van der Meer sprak deze week – tot zijn eigen achterban – over de vraag of statushoudende vluchtelingen boven Westlanders voorrang moeten krijgen bij het verdelen van woningen. ‘Eigen volk eerst is een hele foute opmerking, maar eigen volk laatst ook.’ Ze gaan bij LPF Westland toch niet te genuanceerd worden?

Arnold Karskens

Tijdens die LPF-bijeenkomst sprak Arnold Karskens. Als een verbale frontsoldaat sloeg hij hard toe: ‘Brussel’ zal schering en inslag worden. Zet de NAVO in om de vluchtelingenstroom te stoppen. Doe als Australië: geen illegale mensen toelaten. Kom op een nette manier in verzet, voor het te laat is. Eerder had hij al gezegd: Geloof nooit het NOS Journaal, geloof nooit de media. Ter informatie: Karskens is oorlogsjournalist. 

Keukentafelwartaal

De gemeente moet zorgen dat we zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Tijdens ‘keukentafelgesprekken’ wordt onderzocht wie wat nodig heeft. Volgens een gemeentelijke (!) enquête onder 549, veelal oudere, Westlanders is ruim 70 procent tevreden over de Wmo-aanpak. Detail, de vragen werden digitaal gesteld; voor hulp waren (belanghebbende?) ambtenaren nabij.

Zorgwethouder De Goeij: “Om de ondersteuning vanuit de Wmo zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vragen van klanten, zetten we vanaf 2013 stevig in op gesprekken aan de keukentafel. Door de nieuwe taken die we hebben vanaf begin 2015 is dit nog belangrijker geworden. De score stemt positief gezien het feit dat we middenin een transitie zitten, we werken natuurlijk toe naar maximale tevredenheid.” Dat klinkt als tevreden keukentafel(war)taal?

Opvolger Van der Tak

151125 Burgemeester Van OoijenDe herbenoemingsprocedure van burgemeester Van der Tak is in volle gang, maar zijn opvolger is al bekend. Maxim van Ooijen (D66) was  burgemeester tijdens een gemeenteraadsvergadering met scholieren. ‘Behangen’ met een echte keten (van de laatste Wateringse burgemeester). Wethouder El Mokaddem zoekt klaarblijkelijk ook een nieuwe baan: hij maakte deze (pers)foto.

Racelaan

De Dijkweg in Naaldwijk is meer dan een half jaar dicht, er komt een nieuwe brug. De omleidingen raken tienduizenden Westlanders en bezoekers. Dat weten inmiddels de bewoners van de ‘omleidingsroute’ Dreeslaan. Die wordt binnenkort omgedoopt tot Racelaan.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus.

 

Een gedachte over “je suis rien (9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>