je suis rien (85)

27 mei

Super-parkeerplek
(Westland, 27 mei 2017). Het complex De Rentmeester in Naaldwijk komt er, na een uitspraak van de Raad van State, voorlopig niet; dat geldt ook voor de supersuper foodmarket. Met een beetje pech, sommigen noemen het geluk, duurt dat nog wel een jaartje of wat.
Misschien is het een maatschappelijk verantwoord ondernemersidee om dat kale stukje Hart van Naaldwijk ‘om te bouwen’ tot een ‘groene’ parkeerplaats. Die – verplicht – moet worden gebruikt door winkelpersoneel dat nu dagelijks veel parkeerplekken voor consumentenbezoekers bezet houdt.
Dat vindt GroenLinks natuurlijk niet leuk, maar steeds drie of vier blokjes rondrijden voor een plekkie is ook niet goed voor het milieu.

Werkende Westlandse Wethouders
De gemeente Westland wordt de komende tien maanden ‘gehandicapt’ geregeerd, d.w.z. met vijf in plaats van zes wethouders. Na het vertrek van de progressieve wethouder Mohamed El Mokaddem wilden zijn ruziënde linkse vrienden verdeeld een ‘halve’ en een ‘hele’ opvolger. Dan maar geen, besloten coalitiepartners de VVD-CDA-GBW, we verdelen het extra werk wel. Dat wordt nog leuk: Werkende Westlandse Wethouders.

Applaus
Het afscheid van wethouder Mo werd, mede door een bijna gelijktijdige, voetbalwedstrijd, bescheiden gevierd. Minder bescheiden waren de hemeltergend hemelprijzende speechwoorden van burgemeester Van der Tak. De scheidende wethouder sloeg even later charmant hard terug, prees op zijn beurt de burgemeester met lovende golven, vroeg zelfs een speciaal applaus voor Sjaak. Sommige aanwezige politici dachten dat hij ook wegging. Heel even.

Fietsnietje
In de raadsvergadering deze week gebruikte wethouder Theo Duijvestijn het woord ‘fietsnietje'; de burgemeester kende het niet, we zullen hem helpen. Het woord is een neologisme, staat (nog) niet in het Groene Boekje, wel in het Algemeen Nederlands Woordenboek ANW. Het is een rechthoekig hekje van roestvrij staal waaraan een fiets bevestigd kan worden; een fietsaanleunbeugel. Bij Theo’s (ooit komende) afscheid kan de burgemeester hemelprijzend vertellen dat hij toch iets van hem heeft geleerd. Fietsnietje.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

4 gedachten over “je suis rien (85)

  1. Goed idee van je suis rien. Misschien is zo’n parkeerterrein ook nog te combineren met een strook kraampjes langs Patijnenburg waar je Westlandse producten te koop kan aanbieden. Nu nog iemand die Koornneef goed kent, vragen of hij daaraan wil meewerken. Volgens mij is wel bereid om daarover te praten.

  2. Geen zes maar vijf wethouders, dat wordt nog wat! De een wil een halve, de ander wil een hele. Eerst was er nog tijd genoeg om een zesde te benoemen, nu doen ze het niet omdat het maar om een paar maanden gaat. Politici zijn heel goed om hun standpunten te verdedigen, zelfs als die steeds veranderen.

  3. Nog een groen idee voor het braakliggende stuk grond. Een prima plek voor de 71 te kappen bomen bij de Hoogwerf waar nog geen compensatieplek voor is. Samen met de 30 bomen welke bij de bouw van de Secretaris, in afwachting van herplant na Secretaris 2, een goede 100 bomen. Denk dat er steun voor is van Aad (groen) van Uffelen en Ulbe Spaans-Groen c.q. Groene Spaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>