je suis rien (84)

20 mei

Sjaak weer naar China
(Westland, 20 mei 2017). CDA-burgemeester Sjaak van der Tak gaat (weer) naar China, begin juni. Menigeen is de tel kwijt. Voor de tweede of de derde keer? Nu in het kielzog van een Zuid-Hollandse delegatie onder leiding van zijn collegebestuurder/partijgenoot/vriend en koningscommissaris Jaap Smit. Het gebeurt zo vaak dat het gemeentelijke persbericht nauwelijks meer wordt geplaatst door de media. De ‘automatische’ knorrige raadsvragen van de oppositie waren dit keer zelfs al eerder gesteld. Omdat de burgemeester zich tijdens een commissievergadering had verontschuldigd die week afwezig te zijn. 

Door de bocht
De krantenkop ‘Tamara van Riet weg bij D66′ was korter dan de bocht, ze is alleen niet meer verkiesbaar bij de raadsverkiezingen volgend jaar. Blijft nog wel gewoon partijlid.
De onderbouwingen in het afscheidspersbericht zijn ook heerlijk kort door de bocht: ‘geen gemakkelijke beslissing’, ‘mooi om je voor de gemeente te mogen inzetten’, ‘veel plezier terugkijken’ en ‘veel bereikt’. Soms is het leuker om met ruzie afscheid te nemen. Kun je eens schrijven wat je echt meent.

Mooi boalletje
Na politieke kritiek en nieuwe onderhandelingen verkoopt Westland toch de gemeentewerf in ‘s Gravenzande aan Boal. Voor een hogere prijs: 15 euro per vierkante meter meer dan enkele weken geleden.
Snel verdiend, zou je zeggen, maar er zitten addertjes onder het gras. Bijna een miljoen aan onder meer onderzoeks- en sloopkosten en de rekening van de verhuizing. Bovendien moet de grond worden gesaneerd; kosten nog onbekend. Niks snel verdiend, gewoon een duur koopje, voor de gemeente. Voor het bedrijf een mooi boalletje, goed ingekopt.

Van het fietssslot
Is er eindelijk een oplossing voor de Naaldwijkse weekmarkt, beginnen weer enkele Havenpleinbewoners te morren. Nu over de fietsbeugels die van het ene naar het andere plein gaan worden verplaatst. En nu vlakbij de slaapkamers van omwonenden komen.
Die Naaldwijker zeggen, heel tactisch, van de nabije kroeg niet heel veel last te hebben. ‘Maar als straks elke keer een fiets van het slot wordt gehaald schrikken wij wakker.’ De gemeente gaat er nog naar kijken; misschien is luisteren – ‘s nachts – beter.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (84)

  1. Niets om aan te vullen, dus stap ik de fiets weer op en ga een rondje breeje durp doen. Welk breeje durp, nou die stad aan de Westlandse kust. 😉 Wederom weer mooi omschreven, zelfs een gigant kan het niet better..

  2. Ik heb begrepen dat die Duijsens nu ook wil weten wat het allemaal kost. Ik zou eerder willen weten wat het echt oplevert. Gaan er nu echt meer deuren open als Smit en Tak naar China gaan? Tenzij ze op hun kaartjes melden dat ze ‘baggeraars’ zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>