je suis rien (82)

6 mei

Onbeantwoorde vragen
(Westland, 6 mei 2017). Collegevragen van raadsleden worden geregeld gewoon terzijde geschoven, althans niet beantwoord. Zo stelde de VVD Westland op 13 januari (!) vragen over het ontbreken van wisselgeld in het gemeentehuis. Ambtenaren sturen mensen dan maar naar omliggende winkels om geld te wisselen. (Die op hun beurt bij de bank voor wisselgeld moeten betalen).
De ijszaak tegenover het Naaldwijkse gemeentekantoor wordt er gek van!! Niet geholpen ‘ik kom alleen maar wisselen’-klanten lopen boos de winkel uit, komen nooit meer terug, zelfs niet meer voor een bolletje ijs. Die mensen zijn natuurlijk gek, maar dat kan die ijsman ook weer niet zeggen.

LML
Op die raadvragen van januari is dus nooit meer iets gehoord. Mogelijk in het ambtelijke bakje LML gevallen, officieel heet dat ‘Laat maar liggen’, in de volksmond ‘Laat maar lullen’.
Je zou nog kunnen denken dat een verantwoordelijke wethouder zo de oppositie eens lekker wil jennen, maar de vragen komen van coalitieraadslid Elly van der Wilk, op CDA-fractievoorzitter Piet Vreugdenhil na, zo ongeveer de grootste fan van het college.
Toegegeven, het college is dus niet selectief bij het niet beantwoorden van raadsvragen. Elly heeft ze nu opnieuw gesteld. Omdat de vragen tot op heden niet zijn beantwoord, schrijft ze, pijnlijk beleefd. Ook wel een soort humor.

‘Pseudo-journalistieke’ politie
De politie communiceert ook via Facebook. Dan meldt ze dat een 11-jarige jongen met verstandelijke beperking links op de A20 bij Maasdijk stepte. Het lukte een motoragent niet de jongen van de snelweg te praten, daarom werd het kind hardhandig over de vangrail gezet. ‘Gelukkig liep alles zonder kleerscheuren af’, schrijft de politie. En daarna? Wel gewond geraakt? Ouders aangesproken? Ook hardhandig?
Een dag eerder, zo berichtte de ‘pseudo-journalistieke’ politie, was in ‘s Gravenzande een slapende bedelaar gevonden. Al eerder had die, zo schrijft ze, in De Lier rondgehangen en bij mensen aangebeld om 5 euro. Ook hier meer vragen dan antwoorden.
Was dat dezelfde bedelaar? Dat was wel een eind lopen! Krijgt hij nu een boete voor op straat slapen? Of voor bedelen? En heel belangrijk, moeten media dit wel publiceren zonder die antwoorden?

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

3 gedachten over “je suis rien (82)

  1. Deze rubriek is bijna een vervolg op de column van woensdag over misbruik van raadsvragen. Geen antwoord krijgen betekent opnieuw vragen. Voor hetzelfde geld twee keer in de media komen.

  2. Columnist Rien schreef deze week dat politici van de coalitie gemakkelijker ‘hun’ wethouder konden bellen om sneller vragen beantwoord te krijgen. Dat had mevrouw Van der Wilk ook kunnen doen. Of heeft ze de telefoonnummers van de wethouders niet meer?

  3. We gaan naar een geldloze wereld, maar zo lang burgers gewoon (willen) betalen moet de gemeente dat accepteren. Zeker van oudere mensen. Dat is niet ouderwets maar gewoon beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>