je suis rien (81)

29 apr

Lopende zaken
(Westland, 29 april 2017). Eerst Arne weg, toen kwam Frank, nu stapt Mohamed op en komt Hans binnen. Zijn er ineens twee wethouderlijke nieuwelingen die maar tot voorjaar volgend jaar, of zelfs korter als ze politieke brokken maken, zullen blijven. En onzeker is of ze na de gemeenteraadsverkiezingen in een nieuw college terugkeren. Zeker voor de socialist.

Hulp
Bij Rijneveen – jarenlang ervaren GBW-raadslid – was het nog redelijk dat hij een jaartje op het pluche plaats nam. Dat de PvdA nu komt met een vervanger – hoe deskundig ook – voor krap driehonderd dagen, is onverstandig. Was het El Mokaddem niet zelf die al tijden riep dat al zijn politieke punten waren gerealiseerd? Opvolger Spigt hoeft zich alleen maar te richten op lopende zaken.
Dat hadden Marga, Bram, Frank, Theo en (mogelijk) Peter ook kunnen doen, mogelijk zelfs beter. Eventuele hulp van Sjaak was niet eens nodig geweest. 

Lelijk (1)
MKB Westland is niet bang dat deze regio het lelijkste industriegebied wordt. Het Genootschap Oud-Westland zei onlangs dat het karakteristieke, eeuwenoude eigen karakter van deze streek in snel tempo verloren dreigt te gaan,
Volgens MKB-voorzitter Henk Salome doe je met zo’n uitspraak het hele Westland te kort. “Het ligt al even achter ons, dat we de kassen met ruwe olie verwarmden. De sector is inmiddels innovatief, vooruitstrevend en heeft internationale slagkracht.” Wonderlijke reactie, want innovatief, vooruitstrevend en internationale slagkracht kunnen ook heel lelijk zijn.

(Lelijk (2)
Maar de Westlandse MKB-topman is de kwaadste niet, wil graag samen kijken of er afspraken gemaakt kunnen worden om het culture erfgoed vorm te geven en te bewaren voor de toekomst. “Dat is ook voor ondernemers belangrijk.”
Dat klinkt hoopvol, maar dan zegt hij toch nog iets over die lelijkheid: “Ik vind het jammer, dat ze die term erbij hebben gehaald. Het hele Westland eet en drinkt van de sector.” Het blijft toch een werkgever.

Slabbetje
Burgemeester Van der Tak ging deze week als 500e klant (!) langs bij de Rechtswinkel Westland. Voor de persfoto en juridisch advies. Een stomerij heeft zijn met slagroom besmeurde stropdas volledig geruïneerd, maar wijst alle aansprakelijkheid af.
Onbegrijpelijk dat deze (moderne) burgervader nog een das draagt, nog dikmakend slagroom eet en niet direct zijn oppositionele raadsvriend en advocaat Duijsens in de arm heeft genomen. Als geen ander weet hij hoe vasthoudend die is. Via hem had hij allang weer een nieuwe stropdas gekregen. Of een slabbetje.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (81)

  1. Vertrekkende PvdA-wethouder gaat werken voor Koppert Crest. Heel benieuwd of het klikt tussen de ego’s van Mohamed El Mokaddem en Rob Baan.

  2. De heer Burgemeester geeft er – verheugend – blijk van voor ‘recht te willen strijden’, althans zo kunnen we dat lezen. En al gaat het maar over een stropdas/slabbetje, het valt op zichzelf te waarderen. Echter, dezelfde Burgemeester sprak een enkel jaar terug in zijn nieuwjaarsontboezemingen uit dat de Westlandse Burger niet moet zeiken en zeuren. Met andere woorden, accepteer maar wat ik en het college beslissen. Tussen zijn bewering van toen en ferme taal van nu zit een behoorlijke kloof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>