je suis rien (80)

22 apr

Lelijkste
(Westland, 22 april 2017). Wij allemaal wisten het natuurlijk al, maar ook het Genootschap Oud-Westland is nu woedend. ‘Was het Westland vroeger een gebied dat schilders aantrok vanwege het pittoreske karakter van de streek nu heeft het reputatie gekregen van het lelijkste industriegebied van Nederland’, zo staat in een verklaring van het enigszins statige gezelschap. ‘Een Westlander, die tien jaar geleden vertrok, kent zijn oude streek niet meer terug. En dat is niet in positieve zin.’
Alweer jaren terug noemde Elsevier Westland ook al de lelijkste, maar toen was het nog wel een gemeente.

Ruime voldoende
Sommige gemeentelijke persberichten zijn in één woord fascinerend. Boven de laatste stond ‘Dienstverlening Omgevingsvergunning krijgt ruime voldoende’. Want, zo is te lezen, burgers en ondernemers die tussen september 2015 en september 2016 een besluit op hun aanvraag omgevingsvergunning ontvingen, waarderen de dienstverlening met een ruime voldoende, een 6,6.
Bij zo’n rapportcijfer kreeg ik vroeger op mijn donder, in ieder geval geen waarderend zakcentje.

Dubieus
Kersvers GBW-wethouder Frank Rijneveen ziet dat anders: “We proberen om de bekendheid van het bedrijven- en omgevingscontactcentrum te vergroten, zodat we iedereen nog beter kunnen helpen.” Ho, ho, dat lijkt wel een visie. Maar dat cijfer is toch wel dubieus, nergens staat waar het vandaan komt, wie zijn bevraagd en hoe. Er worden alleen regelmatig prestaties gemeten, zo staat er. ‘Binnenkort ontvangen klanten direct na hun besluit een korte enquête waardoor er nog beter bijgestuurd kan worden….’. Dat wordt volgend jaar dus een 6,8.

Presidentwerking
De pas opgerichte Strandvereniging Westland was donderdag ook bij de conferentie ‘Dromen over de kust’. Voor die strandondernemersclub is er niks dromerigs op het strand, gewoon business. In een uitgebreid statement schrijven ze: Het strand is van iedereen! Daarna volgen een soort tien geboden. Vooral het laatste gebod is duidelijk: Deregulering en tegelijkertijd borgen wat voor veiligheid noodzakelijk is. Geen presidentwerking!
Die Trump toch..

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

3 gedachten over “je suis rien (80)

  1. Belachelijk zo’n persbericht van de gemeente Westland. Hoe noemen we dat ook al weer: Wij van WC-eend bevelen WC-eend aan. En als iets niet goed gaat bij de gemeente, schrijven ze natuurlijk geen persbericht.

  2. De reactie van het historische genootschap is mooi, maar wel historisch laat. Op veel fronten hebben ze gelijk, maar het is wel de put dempen als het kalf verdronken is. Binnenkort zullen ze ook wel komen met een groen protest en dat Westland steeds minder groen is dan vroeger. Ook weer goed, maar ook weer te laat.

    • Dat groene protest is er al een tijdje Piet, zie LeefbosWestland en ook niet meer dan terecht!
      Ondersteuning op dat vlak is meer dan gewenst! Niet van een partij, maar de hele raad zal (groen als) kleur moeten bekennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>