je suis rien (8)

21 nov

Humaan

(Westland, 21 november 2015). De Westlandse politiek toonde zich vrijdag tijdens het eerste Westlandse vluchtelingenconcert van haar humane kant: de normaal vrijwel overal aanwezige burgemeester Van der Tak schitterde door afwezigheid. Dat kan, maar ook geen van de zes wethouders gezien. Alleen CDA-fractievoorzitter Piet Vreugdenhil. Soms ben ik mild, het is een begin.

Benefietsconcert

Het bijzondere benefietconcert voor vluchtelingen trok een vrijwel volle Oude Kerk in Naaldwijk. De bijeenkomst, een initiatief van de Raad van kerken Naaldwijk en de Vredekerk in De Lier, leverde 1750 euro op. Daarmee worden tweedehandse, goed opgeknapte fietsen gekocht voor in Westland wonende vluchtelingen. Meer een benefietsconcert dus.

Debatteren

Leerlingen van ISW Hoogeland gaan op 25 november een dagje gemeenteraad spelen in het ‘s Gravenzandse gemeentehuis. Ze hebben zich inmiddels ingeleefd in één van de Westlandse politieke partijen. En die dag gaan ze met elkaar in debat tijdens een ‘echte’ raadsvergadering. Er komen raadsleden om de leerlingen van advies te voorzien. Niet uitgesloten moet worden dat de scholieren de Westlandse politici iets over debatteren kunnen leren.

Borden

Volgens CDA-raadslid Jan van Rossum is het niet altijd makkelijk om iemand van elders uit te leggen waar Westland ligt; die naam moet dus vaker op de blauwe borden van de snelwegen zichtbaar zijn. Nu moeten ‘buitenlanders’ bijvoorbeeld de borden Den Haag Zuid volgen. Maar volgens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn wij dat toch ook? Of worden we het in ieder geval.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>