je suis rien (70)

11 feb

Politieke kroegentocht
(Westland, 11 februari 2017). Gemeenteraadsleden gaan binnenkort op kroegentocht. Onlangs is het handhavingsbeleid in het kader van de Drank- en Horecawet geëvalueerd en burgemeester Van der Tak vindt het zinvol om met lokale raadsleden enkele horecabedrijven langs te gaan. Onder anderen GBW-raadslid Kelly van Tol meldde zich spontaan aan en fractieleider Peter Duijsens (Westland Verstandig) wil graag een rondje geven.
Actueel inhakend op de discussie over fractievergoedingen vroeg CDA-fractieleider Piet Vreugdenhil hem zuinig of dat wel van het fractiebudget af kan. Een rondje van die kant zit er dus niet in.

Broekema’s bieb
De gemeente Westland zit in zijn maag met de ‘bibliotheek’ op de kamer van de ontslagen griffier Broekema. De wanden daar zijn gevuld met honderden boeken over allerlei onderwerpen, vooral over regelingen, wetten en bestuurlijke onderwerpen. Ook één over het samenspel tussen politici en ambtenaren (!). Gemeenteraadsleden mogen aangeven of ze belangstelling hebben. Daarna wordt het restant mogelijk publiekelijk aangeboden.
In de ramsjkast staan drie exemplaren van het boek van VVD-raadslid en presidiumvoorzitter Elly van der Wilk. Dat was onlangs onderwerp van politieke discussie: of zij die hem wel had mogen verkopen. Het zijn nu dus echt ‘historische’ boeken. Met ‘bloed’ op de rug.

Koelkasttomaat
Een tomaat hoort niet in de koelkast, zegt telersvereniging Prominent in een nieuwe campagne. De temperatuur daar kan zorgen voor minder smaak. Dat klopt, maar de single die plakjes koelkasttomaat mee bakt met een eitje, proeft dat niet.
Tomaten mogen in campagnetaal op kamertemperatuur bewaard worden. Klopt ook, maar dan ‘lopen’ ze bij de niet iedere dag tomaat etende single snel zelf van het aanrecht af.
Leg ze niet bij de fruitschaal bananen appels en peren omdat ze dan nog sneller rijpen, klinkt het belerend. Geen zorgen, bij een gemiddelde single liggen die ook in de koelkast.

De rubriek ‘je suis rien’ is boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>