je suis rien (59)

12 nov

Na Trump
(Westland, 12 november 2016). Wethouder Arne Weverling (GBW) staat op nummer 29 van de (voorlopige) kandidatenlijst van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen komend voorjaar. Na Trump (en Brexit) is in deze wereld alles mogelijk, zo weten we inmiddels. Zijn hockeyvrienden stuurden al snel bijgaande foto rond. Commentaar overbodig!161111 Grapje van zijn hockeyteam

Baasbezoek
Ook raadslid Karin Zwinkels staat op de Tweede Kamerlijst, maar dan bij het CDA, op de 30e plaats. Haar toekomstige baas, fractieleider Sybrand van Haersma Buma, bracht deze week een bezoek aan haar schoolklas. Formeel in het kader van de Week van Respect, maar officieus wilde hij natuurlijk wel eens in het echt zien wat hij binnenhaalt.
161110 Buma op bezoek bij klas Karin Zwinkels

Loopmicrofoon
VVD-fractieleider Pieter Varekamp verraste een ieder dinsdag tijdens de begrotingsvergadering door ineens ‘op te komen’ met een loopmicrofoon. En niet achter het transparante katheder de ‘gewone’ microfoon te gebruiken.
Maar in plaats te gaan ‘lopen’ of in ieder geval de ruimte van dit stukje techniek te gebruiken bleef hij stokstijf – naast dat katheder – staan. Les twee van de cursus ‘Vlotte en moderne presentatie’ moet dus nog komen….

Russische ambassadeur
Burgemeester Sjaak van der Tak had al eens gezegd dat ‘ie Poetin wel even zou bellen over die boycot van onder meer Westlandse producten. Was dus allemaal bluffen blijkt achteraf. Inmiddels zoekt hij het meer op zijn eigen niveau, er is daarna voorzichtig contact gezocht met de Russische ambassadeur. En die kwam van de week naar Westland, zo bleek uit Sjaaks twitterfoto. Nu maar hopen of die ambassadeur Poetin gaat bellen. Of überhaupt mag bellen.
161110 Van der Tak en de Russische ambassadeur
Iedereen is overigens wel benieuwd hoe die Kremlin-wodka smaakte. Anderen willen juist weten wat er in dat kleine, groene doosje zat. Vast zo’n kristallen presse-papier met een gegraveerde kas. Of toch een stropdas?

WOW Air 1
Peter Duijsens (Westland Verstandig) is boos over het in zijn ogen vele reizen van burgemeester en wethouder naar verre oorden. ‘Straks moeten we nog een Westlandse Airforce One aanschaffen’, zei hij dinsdag spottend verwijzend naar het ‘eigen’ vliegtuig van de Amerikaanse president. WV-raadslid Leo Boekestijn – toch even niets te doen terwijl de ‘baas’ spreekt – twitterde dat WOW Air bestaat. Een IJslandse lowcostcarrier.
Je moet een grap nooit moeten uitleggen, maar WOW is de naam van de nieuwe Westlandse tuinbouwhogeschool. Die daarvoor gewoon ‘Greenport Horticampus’ heette. WOW staat voor ‘World of Westland’, maar dat mag voluit niet meer gebruikt worden. Omdat andere regio’s dit project meefinancieren. Da’s geen grap, maar wel leuk.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

3 gedachten over “je suis rien (59)

  1. Waarom toch zo’n angst voor de Rus? Vroeger – tijdens de Koude Oorlog – zijn we daarmee opgevoed. We moesten ‘de Rus in je tuin’ voorkomen. Gaat het nu met ‘Juncker in je keuken’ goed? De EU ‘stort’ regeltjes, goedkope arbeidskrachten, criminelen en ‘vluchtelingen’, want ook gelukszoekers en extremisten. En wij ‘storten’ daarvoor harde of boterzachte (?) euro’s naar Brussel, Zuid- en Oost-Europa en via ‘vluchtelingendeal’ naar Turkije. Dus Jean Claude en Frans: ‘Kappen met die handel en ga in gesprek met Vladimir’. Tot slot: de historie laat zien dat juist West-Europese machtshebbers opstoomden naar de tuinen van Moskovieten met Napoleon (1812) en Hitler (1941).

  2. Leuke hockeymaatjes heeft die Arne Weverling! Een petje is leuk, maar dan de woorden van Trump gebruiken. Van je vrienden moet je het maar hebben.

  3. Wel leuk dat nu twee Westlanders mogelijk landelijk politiek aan het werk kunnen. Gezien beider verdiensten in de lokale politiek vraag ik me wel af of zij de juiste personen zijn om Westland en tuinbouw op de kaart te zetten. Ze krijgen het voordeel van de twijfel maar meer ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>