je suis rien (56)

22 okt

Afgelopen donderdag
(Westland, 22 oktober 2016). Vrijdagmorgen om 03:01 uur, – gisteren dus – stuurt Caiway Klantenservice een mail. ‘Sinds afgelopen donderdag ervaart een aantal klanten dat het ontvangen van e-mailberichten langer duurt dan normaal’.
Sinds afgelopen donderdag? Niks sinds afgelopen donderdag, maar sinds vorige week donderdag. Inmiddels acht dagen dus.

Logisch
Mogelijk is deze Caiway-mail al eergisteren – op donderdag dus – verstuurd. Ja, en op die dag was afgelopen donderdag dus vorige week donderdag. Da’s logisch, zou Cruyff hebben gezegd. En de Caiway Klantenservice wist vanzelfsprekend niet dat er bij de Caiway sprake was van technische problemen. Waardoor het ontvangen van emailberichten al dagen langer duurt..

Geste
In de mail ontbreekt het woord ‘storing'; wel wordt eufemistisch gesproken van ‘vertraging’ en ‘hinder van’. Gelukkig is er ook een royale geste om de goede Caiway-wil te tonen na acht dagen overlast en nog enige tijd ‘langzamer emailverkeer’.
Gedupeerden mogen gratis naar FOX Sports Eredivisie1 kijken. Acht dagen? Twee weken? Nee, alleen dit weekeinde. Ik zit goed, hou niet van voetbal…

De zoon van
Zondag 30 oktober om 16 uur zingt in De Cultuurschuur in Monster Ernst de Corte, de zoon van. Zijn (blinde) vader Jules werd ‘wereldberoemd’ met zijn liedje ‘Ik zou wel eens willen weten’. Entree 10 euro, inclusief koffie.
Zoon Ernst kent zijn vader als virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied en zanger met een kritische maatschappijblik. Ook als een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Dat had ik best eerder willen weten.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>