je suis rien (55)

15 okt

SGPF
(Westland, 15 oktober 2016). Hoe uitersten soms dicht bij elkaar kunnen komen bleek afgelopen week toen de SGP bekend maakte af te willen van gebedsoproepen door moskeeën. De SGP vindt het kwalijk dat de overheid ‘islamisering van de publieke ruimte in de hand werkt'; volgens haar zorgen de oproepen voor veel onbehagen en protest.
Alsof je een bericht van de Westlandse LPF leest. Nog even, en Leen Snijders en Dave van der Meer gaan praten over intensieve samenwerking. SGPF?

Plastic orchideeën
Angelique Koolschijn, de ‘moeder’ van Westland Marketing, zit in Florida, weten we via Twitter. Volgens haar is er daar – voor Westlanders – werk aan de winkel: in grote hotelketens zag ze plastic orchideeën. Staan bij mij thuis ook, langer dan die van Ter Laak. Niet van echt te onderscheiden. Komen uit China. Gelukkig gaat onze wethouder Weverling daar binnenkort naartoe. Werk aan de winkel, Arne!

Reclameborden
De gemeenteraad is de baas van Westland, wilde in een aangenomen motie de grote reclamevitrineborden weg hebben uit de Westlandse dorpskernen. Maar dat gebeurt niet, zegt nu het bestuurscollege. Ze verplaatsen naar invalswegen of bedrijfsterreinen is te duur. Een beetje gemeenteraad beslist zelf wel wat te duur is.

Rietkluitjes
Dan blijkt verder dat alles ingekapseld zit in een breder contract met de bovengemeentelijke verkeersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waarbij Westland klaarblijkelijk niets (meer) te vertellen heeft.
Dan blijkt ook dat het verplaatsen niet zo duur is, maar dat gederfde inkomsten en het contract openbreken hoge kosten met zich brengen. ‘We gaan ervan dat de motie hiermee is uitgevoerd, schrijft het college tenslotte, serieus. Kluitjes? Riet? Minstens één motie-indiener moet toch weten hoe je lef schrijft?

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>