je suis rien (52)

24 sep

Presidium (1)
(Westland, 24 september 2016). Het Westlandse Presidium is ‘onthoofd’. Voorzitter Ben van der Stee – ook LPF-raadslid – stapt op, te druk met de privéwinkel. Het openbare presidium is de club van raadsfractieleiders die met de burgemeester de raadsagenda regelt. Soms bespreekt het presidium (besloten) vertrouwelijke en persoonlijke onderwerpen. Dan krijgen de vergaderingen ineens een politieke lading.

Presidium (2)
Normaal gesproken, maar niet in Westland, is het presidiumvoorzitterschap geen drukke (bij)baan. Hier wel, met een nieuw reglement van orde, vechtpartijen over spreektijdbeperking en geregelde raadsruzies. Bijna een dagtaak, meent Van der Stee. Dave van der Meer stapt op als vicevoorzitter, maar blijft lid omdat hij LPF-fractievoorzitter is. ‘Het is nu tijd voor andere fracties om mee te bouwen aan een beter functionerende raad’.

Presidium (3)
Na de verkiezingen 2016 leek CDA-voorzitter Piet Vreugdenhil de positie te krijgen maar dat ging de oppositie te ver, het werd toenmalig LPF-leider John Witkamp. Vanwege ziekte haakte hij noodgedwongen af, waarna eerst Van der Meer en daarna Van der Stee de hamer overnam. Witkamp wil de stoel niet meer terug hebben.
In deze rumoerige raad, met dit college en met dit ambtelijke apparaat zitten inmiddels weinigen te wachten op deze post. Je zou wel gek zijn! De plek is inmiddels politiek zodanig is gedevalueerd dat er eigenlijk maar twee kwalificaties echt nodig zijn: neutraal en politiek ongevaarlijk. Niet lachen, goedbeschouwd zijn die er genoeg.

Naaldwijk, het (Winkel)rijk alleen hebben
160921 De Tuinen Naaldwijk
De Tuinen afgelopen woensdag om tien over half een. ‘s Middags!

Roomservice
(Westland, 24 september 2016). In de Week van het Werk gaat burgemeester Sjaak van der Tak een dagje iets anders doen, in een hotel. Kamer schoonmaken, gasten uitchecken, hen bedienen en roomservice. Schot voor open doel natuurlijk. Op zoek naar een nieuwe baan? Of, roomservice gaat hem beter af dan burgerservice!
De fractieleden van Westland Verstandig willen in die week daar een tweedaagse peptalksessie houden. Om de beurt mogen ze dan de roomservice bellen..

Pleur op, jôh!
De VVD Westland zoekt nog nieuwe bestuursleden, onder meer voor het werven en het behoud van leden, ook voor PR en campagne. Je bent, zoals Mark Rutte dat noemt, welkom als je graag je handen uit de mouwen steekt. En sinds kort weten we ook wat er gebeurt als je dat niet doet. Pleur op, jôh.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

3 gedachten over “je suis rien (52)

  1. Dat Ben van der Stee opstapt begrijp ik wel, in die klus gingen zeeën van tijd zitten. Dan moet je keuzes maken. Maar dat ook Dave van der Meer dan direct opstapt is echt gek. Dan zeg je dat je op zijn minst nog even blijft om collegiaal de nieuwe voorzitter een beetje te helpen.

  2. Waarom maken ze die Duijsens geen voorzitter? Gewoon hem medeverantwoordelijk maken. Als hij, net als ooit Wilders, dan wegloopt kan hij nooit meer wat zeggen.

  3. Ik zou eerder voor een vrouw kiezen. Neem Kelly van Tol (Gemeentebelang Westland), Linda Strijker (Progressief Westland), Astrid Bavius (Westland Verstandig) of Geraldine van der Knaap (VVD). Allemaal jonge vrouwen die een frisse wind kunnen laten waaien in zo’n vastgeroeste presidiumclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>