je suis rien (44)

30 jul

Geen Dirk
(Westland, 30 juli 2016). Voor velen was het verrassend nieuws: supermarkt Dirk komt in het ‘oude’ V&D-pand in de Tuinen, op enkele meters afstand van de XL-supermarkt in het nog te bouwen Naaldwijkse complex De Rentmeester.
Projectontwikkelaar daarvan, de Westlandse Koornneef-groep, ook bekend van enkele AH-winkels, liet via de WOS weten niet verrast te zijn. De komst van deze nieuwe concurrent heeft volgens haar geen effect op het eigen XL-project. Behalve natuurlijk dat daar geen Dirk komt.

Toch Jumbo?
Want nog steeds is het onduidelijk welke supermarkt er in Koornneefs Rentmeester komt. Dat ergert veel Westlanders, onder wie ook gemeenteraadsleden. Die binnenkort over het project moeten besluiten. Het enige wat vast lijkt te staan is dat het gemeentebestuur ruimte ziet voor drie Naaldwijkse supers. En wie zou er twijfelen aan de woorden van wethouder Theo Duijvestijn?
Het gonst inmiddels van speculaties. Veel gehoord: Dirk in De Tuinen, AH Koornneef aan de Verdilaan en Jumbo – weg van de Emmastraat – naar De Rentmeester? Waarbij de laatste dus huurpenningen zou gaan betalen aan concurrent Koornneef!

Gescheiden zaken
Het tweede opmerkelijke nieuwsbericht afgelopen week was dat de Westlandse Marieke Vijverberg de Jumbo-supermarkt in Oud-Beijerland heeft overgenomen. Zij is de levenspartner van Edward Koornneef, die van die AH-winkels. Ook is zij betrokken bij Samen Ontwikkelen Westland, de projectontwikkelaar van De Rentmeester. En verder werkt zij bij de Koornneef Groep.
Haar droom om zelfstandig ondernemer te worden wordt hiermee verwezenlijkt, zegt ze in vakblad Distrifood. “Edward en ik kunnen zaken prima gescheiden houden.” Misschien is de Jumbo in De Rentmeester iets voor haar?

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (44)

  1. De familie Koornneef is heel zakelijk en daarom juist vertrouw ik het niet. Hopelijk worden de kleine middenstanders daar niet de dupe van. En verkeersproblemen zullen in Naaldwijk nog lang blijven bestaan, welke supers er ook komen.

  2. In Amerika zouden ze zo’n ondernemend echtpaar bewonderen. Dat kunnen we hier niet, dat gunnen we anderen niet. Er is een mooi woord voor: kinnesinne. Koornneef zou net als Trump moeten reageren: Ik ben rijk, nou én. In Amerika word je daarmee zelfs presidentskandidaat. Maar ‘Edward for president’ is ook voor mij een brug te ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>