je suis rien (41)

9 jul

Fijne vakantie (1)
(Westland, 9 juli 2016). Aardige mensen bij LPF Westland, wensen iedereen via Twitter een fijne zomervakantie. Veel boten en mensen op de digitale ansichtkaart. Met de tekst: ‘Bij LPF-Westland valt niemand buiten de boot’. Niemand? Bij de LPF?
Wat heerlijk, de Polen mogen nu ook blijven en asielzoekers zijn eveneens welkom.

160709 LPF Vakantiekaart 

Fijne vakantie (2)
Nee, volgens LPF’er John Witkamp moet je die kaart anders bekijken. Als een signaal naar de (loco-)burgemeester die hard, en zijns inziens onnodig, ingreep tegen jongeren bij de opening van het Heulse vaarseizoen. “Deze foto laat precies zien dat het hier om een mooi Westlands evenement ging.” (Voor vergroting klik met linkermuisknop op foto)
De gedachte dat tegenwoordig menigeen bij een foto van een grote groep mensen langs het water en de woorden ‘buiten de boot vallen’, mogelijk aan andere dingen denkt werpt hij verre van zich. “Dat zegt ook iets van hun denkwereld.”

Buurtpreventementen
Organisatoren van evenementen, festivals en zomerse ijsbanen klagen steen en been over de papieren rompslomp en de kosten om aan alle gemeentelijke veiligheidsregels te voldoen.
Ze zullen wel gelijk hebben, maar wat als er ongelukken gebeuren, gewonden of nog erger vallen. Dan is het wel gemakkelijk als je naast slachtoffers ook verantwoordelijken hebt. In Haaksbergen weren ze daar alles.
VVD Westland wil nu van de gemeente weten of het met minder regels niet even veilig kan. En vraagt ook hoe het zit met de inzet van politie en buurtpreventie?
Buurtpreventen? Waarom geen surveillerende gemeenteraadsleden inzetten? Kroeglopers kan natuurlijk ook?

Graven bestolen
Diefstal op de ‘s Gravenzandse begraafplaats. Vaderdagcadeaus. Een glazen fles en een keycord. Versierd en zelfgemaakt door kinderen. Alleen van emotionele waarde. Toch meegenomen.
Een dader hoeft niet het gevang in, geen boete te krijgen, alleen maar worden verplicht om het die kinderen uit te leggen. Oog in oog.
Dit jaar waren er drie (gemelde) diefstallen op Beukenhage. ‘Moeilijk om op heterdaad te betrappen,’ zegt de politie dan. De gemeente waarschuwt soms wijkagent en buurtpreventen.
Eén (dienst)ingang (aan de Naaldwijkseweg) sluiten en bij de andere twee een camera? Kunnen tegelijkertijd de asociale hondenuitlaters worden betrapt.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (41)

  1. De VVD Westland denkt aan het inzetten van buurtpreventen bij festivals en evenementen. Bijna aandoenlijk, alsof die preventen voor hun lol in hun eigen buurt gaan patrouilleren. Dat doen ze omdat de maatschappij én de politiek (én dus ook de VVD) geen geld meer over heeft voor voldoende politiesurveillance. En dan u ook nog vragen of ze gaan ‘werken’ bij feesten. Voor niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>