je suis rien (35)

28 mei

Central Park
(Westland, 28 mei 2016). Progressief Westland – een lokale, broederlijke, politieke bundeling van PvdA en Groenlinks – vindt dat op de plek waar nu het gemeentehuis in Naaldwijk staat een mooi Central Park moet komen. Er is al te weinig groen in het centrum, zo zeggen de groene socialisten in vragen aan het bestuurscollege, en zo’n park zou een representatieve groene long direct tegenover het nieuwe gemeentehuis zijn. Wedden dat Westland Verstandig nu vragen gaat stellen om aan de overkant van de Verdilaan géén nieuw stadhuis bouwen? En daar dan een mooi stadspark aan te leggen.

Central Parking
H
et PW-plan is natuurlijk fantastisch, maar iedereen – van links tot rechts – weet dat er daar ook te weinig parkeerplaatsen zijn. Zou Central Parking niet beter zijn zoemt er ongetwijfeld in zakelijke christen-democratische en liberale hoofden? Die hebben, zo weten we inmiddels, ook goede relaties met projectontwikkelaars.
Misschien is een Greenparc een nog beter idee? Een parkeergarage met op het dak een park met ook kassen vol groen. Waar je met regen droog op een bankje kan gaan zitten. In een glazen zonnetje.

Duimschroeven
Rising star bij de Westlandse CDA is ongetwijfeld Dennis Chafiâ, de klemtoon op de laatste lettergreep. Er zijn gemeentelijke vergaderingen waarin deze ‘jonge hond’ meer zegt dan ‘partijleiders’ als fractievoorzitter Piet Vreugdenhil en – soms zelfs – wethouder Theo Duijvestijn.
Jeugd in de raad betekent ook ‘nieuw’ taalgebruik. Zo adviseerde Dennis oppositiebaas Duijsens ‘om de duimschroeven uit zijn oren te halen’. Eerder had GBW-woordvoerder Frank Rijneveen gezegd dat die moesten worden aangedraaid. Toegegeven, Duijsens heeft niet de kleinste oren, maar duimschroeven passen er echt niet in, hooguit eromheen. En pas dan kun je ze wel weer aandraaien.

Afhaken
De gemeentelijke Westlandse schuld is vorig jaar gedaald. Met vijf miljoen euro teruggebracht tot, eind vorig jaar, 373 miljoen euro. Goed nieuws, twitterde het liberale raadslid Elly van der Wilk. Knap werk van college met aan de knoppen VVD-wethouder Peter Ouwendijk. ‘Schuld is alleen gedaald door werk niet uitvoeren. Rare redenatie dat als verdienste op te voeren’, antwoordde de LPF Westland. Zo, weer minstens vier Westlanders die afhaken als het over lokale politiek gaat.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>