je suis rien

17 sep

(Westland, 17 september 2022, nr. 357). Hoog politiek bezoek afgelopen week in Westland. Caroline van der Plas, ja, ja, die van de BoerBurgerBeweging – ze staat in de peilingen van Maurice de Hond met 19 zetels bijna even hoog als Rutte (20) – was in Naaldwijk. Een beetje tuinbouwgemeente had de rode loper uitgerold, maar zij ging in redelijke stilte langs bij Carma aan de Dijkweg, het centrum voor leven met en na kanker in Naaldwijk.
De politica heeft haar man verloren aan alvleesklierkanker en was blij te horen dat het centrum er nadrukkelijk ook voor naasten is. “Je haalt hier positiviteit en steun in onzekere tijden”.

Burgemeestersbakkie
Toch hier tussen de kassen is ze ook maar even een kopje koffie gaan drinken bij de burgemeester. Onduidelijk is of het haar initiatief was of dat van hem. Of dat ze elkaar al kenden uit een vroeger Noord-Nederlands leven. Ze twitterde later: ‘Daarna heel goed gesprek gehad met @BgmWestland Bouke Arends over onze gedeelde zorgen mbt tot glastuinbouw in deze regio’. Waarna de niet zo vaak twitterende burgemeester haar dankte voor het prettige en inhoudelijke gesprek over de inzet voor de glastuinbouw. Kortom, vrienden voor het leven.

Ook Baudet
Maar het bakkie doen bij de burgemeester dreigt ook nog een vervolg te krijgen. Raadslid Jasper van der Voort van Forum voor Democratie Westland liet desgevraagd al horen niet uit te sluiten dat zijn voorman Thierry Baudet binnenkort aan de Westlandse stadhuispoort de klepel gaat laten klingelen. Naar verluidt hebben D66 en het CDA hun Kaag en Hoekstra ook al opgepookt. Je ziet het, vooral kort en bondig, al voor je: ‘Mijn naam is Arends, Bouke Arends!’

Die 60 cent
Soms is de besluitenlijst van het bestuurscollege heerlijk leesvoer. Deze week stond onder meer het overzicht van buitenlandse reizen van collegeleden op de agenda. Vorig jaar gingen alleen burgemeester Arends met de wethouders Pieter Varekamp (VVD) en Leen Snijders (SGP) twee dagen naar de Fruit Logistica in Berlijn. Gezamenlijk kostte dat 1619,64 euro. Dat moet haast wel easyJet en een b&b in een buitenwijk zijn geweest. Of misschien toch één hotelkamer.

Dit jaar pakte de inmiddels vertrokken CDA-wethouder Albert Abee het anders aan. Vlak voor zijn afscheid. ging ook hij naar die Berlijnse tuinbouwtentoonstelling, verbleef er 3 dagen en in z’n eentje spendeerde hij 2735,60 euro. Alleen al vanwege die 60 cent zou je nieuwsgierig worden naar de gespecificeerde rekeningen. Fooitje?

Beschermheer
Ook de lijst nevenfuncties van wethouders en burgemeester is geactualiseerd. De meeste zijn qualitate qua, en weinig spectaculair. Gelukkig weten we nu dat de burgemeester voorzitter is van het KNRM-station Ter Heijde. En beschermheer – een functie met zo’n naam had ik ooit graag ook willen hebben – is van de koren Eendracht Maakt Macht en het Westlands mannenkoor. Maar voor een beetje leuke cv zouden die kersverse wethouders ook nog wel een paar van dat soort maatschappelijk onbetaalde baantjes kunnen nemen. Komen ze eens onder de gewone burgers..

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

2 gedachten over “je suis rien

  1. Stadhuispoort? Voorts: dat gezeur over kosten reizen/reisjes naar het buitenland. Het Westland is het aan zijn status als grote groente-, fruit- en bloemenexporteur verplicht buitenlanden te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>