je suis rien (34)

21 mei

Niet meer dan 2
(Westland, 21 mei 2016). Er komt een tweede burgerhuis – of is het nu burgerkantoor? – van Westland Verstandig. Na Naaldwijk is ‘s Gravenzande aan de beurt. Op een A1-locatie aan het Martkplein, tussen restaurant De Spaansche Vloot en de Hema. De lokale partij wil met dit soort ‘praethuizen’ aangeven dat zij er ook is voor de burgers in de dorpskernen.
Westland Verstandig heeft jaren gestreden tegen twee ‘halve’ gemeentehuizen. ‘Geen 2′ was de WV-slogan. Die geldt niet voor de burgerhuizen, fractieleider Peter Duijsens heeft al laten weten te streven naar een derde vestiging voor het einde van dit jaar. Naar verluid gaan andere politieke partijen nu ook op de bühne, met de slogan: ‘Niet meer dan 2′

Copuleren
De Stichting Culturele Raad Monster gaat na 28 jaar verder onder de naam Cultuurverbinders. De nieuwe naam doet meer recht aan de huidige activiteiten, niet alleen in het Westland, maar ook daarbuiten. Is ook meer aansprekend, vinden ze.
Verbinden heeft vele bekende betekenissen, ook minder bekende, alliëren, agglutineren of accrocheren. Verbinden betekent ook ‘er een verband omheen doen’. Synoniemen.net spreekt zelfs van paren en copuleren. Soms kun je beter je oude naam behouden.

Roofvogels
Het wordt steeds moeilijker om voor verenigingen leden te vinden, en helemaal bestuursleden. Dat hebben ze geweten bij de Lierse vogelclub, waar de penningmeester, zoals de krant schreef, decennia lang de kas leeg plukte. Anderen moeten maar over die man oordelen, maar het bestuur en ook de leden gaan niet vrijuit. Zelfs een niet florerende club weet toch wel een kascommissie aan te stellen. Tenzij er natuurlijk helemaal geen leden meer zijn. Pikant detail op de clubsite: de laatste activiteit was een show. Met roofvogels.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (34)

  1. Alweer een burgerhuis of kantoor van Westland Verstandig. Petje af! De andere politieke partijen moeten wel jaloers zijn dat die partij het toch maar ‘schafft’. Die zitten vast en zeker te wachten tot het mis gaat. Daarna natuurlijk om het hardst roepen dat zij dat allang wisten. Als ze lef hebben gaan ze zelf eens kijken in de Naaldwijkse Julianastraat, al was het alleen maar om eens met burgers te praten.

  2. Nou Kees Willemse, je slaat de plank aardig mis. We hebben namelijk sinds 2004 helemaal geen burgerhuis nodig, simpelweg omdat we bij de burgers langs gaan als ze een vraag of een probleem hebben. Werkt uitstekend. Het door WV zeuren over verspillingen bij de gemeente maar wel zelf overal panden kopen voor iets simpels als een burger aanhoren, geeft toch te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>