je suis rien

6 aug

(Westland, 6 augustus 2022, nr. 351). De in leeftijd en politieke dienstjaren jonge wethouder Michiel Ferwerda is ook qua social mediagedrag verfrissend. Veel bestuurlijke politici waken er, eenmaal op het pluche, voor om frequent over allerlei zaken te twitteren. Nou, Michiel niet. Wie hem wil leren kennen moet hem, net als bijna zesduizend anderen, maar eens gaan volgen.

Moeten
Een bijzondere tweet deze week was dat hij zijn werkbezoek aan de ‘s Gravenzandse molen illustreerde met een foto van dat monument, natuurlijk van hemzelf en ook van zijn zoon. In de tekst: Geen oppas dus Sep moest mee. Subtiel is het gebruik van het werkwoord moeten.
Scrollend ook nog een leuk tweetje met een foto van een openbare parkbank met pal daarnaast een prullenbak. Op de bank een leeg energiedrankblikje. Michiels commentaar: Ik begrijp het wel. Deze afstand naar de prullenbak is echt flink.

Bankpasdief
Maar Ferwerda’s betrokkenheid bij de social mediamaatschappij gaat verder. Je hoeft geen abonnement op De Telegraaf meer te nemen want Michiel zorgt er wel voor dat volgens hem spectaculaire columns van oud-PvdA-politicus Ronald Plasterk of een van Annemarie van Gaal integraal op zijn Twitter-account komen. Ook geeft hij graag een leestip voor een verhaal over ontzilting bij RTV West, tuintips over het gebruik van een regenton of een filmpje van Opsporing Verzocht met beelden van een verdachte bankpasdief.

Hoogtevrees
Maar de leukste tweet was die van Michiel met zijn andere zoon in een kabelbaan nabij het kasteel van het Luxemburgse Vianden. Jammer dat de foto niet haarscherp is maar duidelijk is te zien dat hij dat, getergd door hoogtevrees, een levensgevaarlijke actie vond. Politiek correct was wel zijn commentaar: ‘M’n kids kunnen mij nooit voor de voeten gooien dat ik niets voor ze over heb’.

220805 Michiel Ferwerda hoogtevrees
Angstzweet? FOTO TWITTER

Voor de oppositie in de raad is het nooit weg om te weten waar Michiels achilleshiel zit. De humor van CDA-raadslid Cor van der Mark kennende zal hij de GBW-wethouder binnenkort graag uitnodigen om De Lier eens te komen bekijken, vanaf de Domkerktoren. “Nog twintig treden, Michiel, dan zijn we er. Trouwens, wat zie je bleek!”

Ondersteboven
Volgens de krant hadden we in Westland zo’n 300 ondersteboven hangende vlaggen. Blauw in top, rood onder. Onduidelijk is hoeveel er aan lantaarnpalen hangen op provinciale grond, want die hadden gisteren verdwenen moeten zijn. Anders gaat de provincie dat zelf doen.
Die vlaggenparade blijkt een actie van onder meer Sven Warns met 20 vrienden, een shovel en enkele financierende tuinders en ondernemers. Dat is een trekkersgroepje uit Midden-Delfland, ontstaan tijdens het eerste boerenprotest in oktober afgelopen jaar. Warns zelf is veehandelaar die van de boeren leeft en die erkent dat een kleinere veestapel ook voor hem consequenties heeft.

Poetin
Hij is geen doemdenker maar pikant is dat hij, overigens zonder dat daar enige aanwijzing voor is, wel zegt: ‘Het zou goed kunnen zijn dat tuinders hierna aan de beurt zijn’. Verder vindt hij dat niets zo vriendelijk en vreedzaam is als het ophangen van vlaggen. Toegegeven daar heeft hij wel een punt, al zijn er ook genoeg Nederlanders die vinden dat ondersteboven beledigend is.
Misschien is het een beter idee om actie te voeren met omgekeerde Russische vlaggen. Zelfde kleuren, van bovenaf wit, blauw en rood. Extra protesterende ‘bijvangst’, Poetin vindt dat vast niet leuk.
220805 Russische vlag
De Russische vlag.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

7 gedachten over “je suis rien

  1. Die omgekeerde vlaggen zijn hetzelfde als de gele hesjes in Frankrijk, een soort geuzengedrag maar er wordt steeds meer misbruik van gemaakt door bedenkelijke groepen. Dat is het probleem.

  2. Ik hoop dat wethouder Ferwerda verfrissend blijft en niet na een half jaar ingekapseld is door de zittende politiek en ambtenarij.

  3. Ik zie tot mijn verrassing dat Ferwerda op alles en nog wat reageert. En ook niet bang is om zich kwetsbaar op te stellen. Bijzonder in deze tijden.

  4. Het zou best wel eens kunnen zijn dat deze wethouder met zijn open mind een nieuwe trend zet in de Westlandse politiek. Dat zal wennen worden voor de ouderwetse ruziemakers daar.

  5. Dat vlaggenprotest is natuurlijk vreedzaam bedoeld maar ik kan me ook goed voorstellen dat met name militairen dat gesol met het dundoek niet lekker zit. We zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de Verenigde Staten waar je alles met de Stars and Stripes mag doen (bekers, t-shirts, schoenen, etcetera), maar waar je de vlag zelf in ere laat.

  6. Verfrissend ben je al gauw in een gezelschap van meest oudere collega’s. Een oude aap kan je immers geen nieuwe kunstjes leren, toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>