je suis rien

23 jul

(Westland, 23 juli 2022, nr. 349). ‘Op 27 februari 2018 is door CDA Westland de vraag gesteld of er onderzoek gedaan kan worden naar de mogelijkheid om grotere passeerplaatsen te creëren aan de Burgerdijkseweg in De Lier’.
Het lijkt – we leven inmiddels juli 2022 – een citaat uit een historische rubriek, 27 februari 2018! Maar het is echt de actualiteit in, toegegeven, ook komkommertijd. Met een hele lage nieuwsdrempel.

Tikfoutje
Iedereen dacht dus dat het een tikfoutje was maar CDA-raadslid Cor van der Mark blijkt niet van gisteren. In zijn intro op, nu nieuw gestelde, raadsvragen vertelt hij in alle ernst dat vijf jaar geleden in april de toenmalige, en op het punt van vertrekken staande, GBW-wethouder Bram Meijer liet weten dat in het vierde kwartaal van dat jaar meer duidelijkheid zou komen.
En ja, u raadt het al, tot nu toe blijven onderzoek en resultaat echter uit.

Satanisch gebruik
Naar goed satanisch politiek gebruik prikt Van der Mark nu dus even verder in een open wond door te schrijven dat er later ook nog vergeefse pogingen zijn gedaan bij Brams opvolger, VVD-wethouder Pieter Varekamp, om deze zaak onder de aandacht te brengen.
Zelfs getoonde foto’s van een vrachtwagen die de sloot was in gereden, te zien tijdens een commissievergadering in januari van dit jaar, mochten niet baten. Althans, volgens Van der Mark kreeg hij toen van de betreffende wethouder alleen de verzekering dat er naar de situatie zou worden gekeken.

Knorrig en cynisch
Niemand weet of dat laatste wel of niet is gebeurd maar de Lierse Cor heeft ondertussen ontdekt dat inmiddels op de betreffende locatie hard wordt gewerkt aan het bouwrijp maken van een stuk land. Hij schrijft verder dat het vrachtverkeer zodanig omvangrijk is geworden dat de passeerplekken – want daar gaat het nog steeds allemaal om – absoluut niet meer toereikend zijn.
Daarna volgen de officiële raadsvragen die ogenschijnlijk neutraal zijn opgesteld maar die met die ‘historische’ intro, na twee keer hardop lezen, nogal knorrig en cynisch doordesemd zijn. Neem maar de eerste vraag: Zijn de genoemde feiten bij u bekend? Jammer is dat hij aan het slot ook niet heeft gevraagd of het mogelijk is om binnen een redelijke termijn een antwoord te geven?

Ironisch
Grote kans is nu wel dat de op dit punt sluwe liberale wethouder erop gaat wijzen dat de door Van der Mark geconstateerde trage beantwoording plaatsvond in een periode dat hij wel verkeer ‘deed’, maar wel met een college waarin ook het CDA zat. De partij van Cor dus, zal hij ironisch melden.
Waarna hij positief gaat aangeven dat hij de passeerplaatsen in De Lier nu met zijn nieuwe collega’s van GBW en Westland verstandig gaat bekijken. Ik kan het zo op z’n Pietertjes opschrijven!

 Opportunistisch
De inmiddels oppositionele CDA’er Van der Mark had er beter aan gedaan om een kopietje van de almaar in een wethouderlijke bureaula blijvende raadsvragen naar Varekamps nieuwe coalitiepartner Peter Duijsens te sturen. Een beetje christendemocraat weet inmiddels waar nu de politieke macht in Westland ligt. En weet ook dat een kassen-liberaal vaak opportunistisch genoeg is om dan wel uit zijn stoel te komen.
Desnoods voor Lierse passeerplaatsen.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

7 gedachten over “je suis rien

  1. Hard nodig die passeerplaatsen, er rijden veel grote auto’s.Éénrichtingsverkeer voor enkel vrachtwagens zou ook onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

  2. Heel in de verte lijkt Varekamp een heel klein beetje op Rutte. Dat beetje Tefal dat bij de laatste niet meer op zijn rug kon zit nu bij Pieter. En het is waarschijnlijk zo erg dat hij daar trots op is.

  3. Als je maar geen antwoord krijgt en geen christendemocraat bent dan ga je toch gewoon lekker vloeken. Zou Cor ook eens moeten doen. Vrijwel zeker krijg je dan toch eerder antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>