Je suis rien (33)

14 mei

Eerste gemeentehuispaal (1)
(Westland, 14 en 15 mei 2016).Formeel is de lokale partij Westland Verstandig nog steeds tegen het besluit om twee gemeentehuizen te bouwen, aan de Verdilaan en aan de Tiendweg. Op de ramen van de gemeentelijke fractiekamers aan de Verdilaan hangen nog steeds zichtbaar de posters met ‘Geen 2′.
Komende woensdag om 11.35 uur wordt officieel de eerste paal geslagen van het nieuwe stadhuis. Met aansluitend een lunchbijeenkomst in theater De Naald. Voor genodigden. Onbekend is of WV-raadsleden zich hebben aangemeld. Of afgemeld.

Eerste gemeentehuispaal (2)
En dan blijkt ineens uit reacties dat de Westland Verstandig-fractie in het geheel niet is uitgenodigd voor die eerste paalsessie op 18 mei. Trouwens, ook de LPF-fractie niet, nog sterker, zelfs sommige VVD-raadsleden niet. De media wel; en zo hoort het ook. Wel zo gezellig, een keer alleen met bestuurders en bouwers..

Onbekend
Het blijft gissen welke supermarkt er nu in het complex De Rentmeester, hartje Naaldwijk, komt. Volgende week loopt de termijn om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning af.
Vaststaat wel dat er een supermarkt komt, een hele grote. Vaststaat ook dat Samen Ontwikkelen Westland, onderdeel van de Koornneef groep, de projectontwikkelaar is, zo ook dat het immense project bestuurlijk en politiek valt onder verantwoordelijkheid van CDA-wethouder Theo Duijvestijn. Maar verder staat eveneens vast dat het bijzonder is, zelfs heel gek, dat de laatste vorige week nog publiekelijk liet weten: ‘Mij is onbekend welke supermarkt er zal komen.’
Zonder twijfel spreekt hij de waarheid maar als wethouder moet je je ook wel eens afvragen waarom iets je nog (steeds) onbekend is. Of is niet willen weten politiek aantrekkelijker?

Koekhappen
Een avondje raadsvergadering wordt binnenkort ook gezellig koekhappen. De meerderheid van de Westlandse politiek is het wel eens met de fractie van Westland Verstandig die zich ergert aan de rechtsongelijkheid bij het verstrekken van koffie en thee tussen burgers en raadsleden. De eersten krijgen tijdens raads- en commissievergaderingen niks geserveerd, de laatsten wel. Soms met koekjes. Burgers moeten zelf hun drankje inschenken in wankele kartonnen bekertjes. In een andere ruimte.
Aan de horizon gonst inmiddels een nieuw, groter probleem. Raadsleden en ook media hebben nu op hun werktafel glazen flesjes Spa, sinas en cola staan. Moeten die er nu ook voor het gepeupel komen? In plastic? En moeten de nu nog los liggende flesjesopeners uit voorzorg niet geketend worden? Wel lastig, hoor, al die geïnteresseerde burgers

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “Je suis rien (33)

  1. Natuurlijk is het slaan van de ‘eerste’ paal een mooie mijlpaal. Bij de voorbereiding heb ik aangegeven een voorstander te zijn van een ‘sobere’ aanpak. Het moment van ingebruikname van beide panden is volgens mij het echte moment om het nieuwe gemeentehuis te ‘vieren’.
    Daarom zijn de uitnodigingen alleen verzonden naar personen die actief betrokken zijn geweest bij de voorbereiding in zowel de aanbestedingsfase als de voorbereidingsfase richting realisatie. Hierbij is een misverstand ontstaan met betrekking tot de uitnodiging aan de gemeenteraad. En is alleen de afvaardiging van de raad uitgenodigd die ook een rol heeft gehad in de nadere uitwerking van de raadszaal en bestuursruimten. Uiteraard is de volledige gemeenteraad uitgenodigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>