je suis rien

27 nov

(Westland, 27 november 2021). Het is eigenlijk een plat praatje. Over een prinses, poep en Poeldijk. Een beetje Boulevardachtig, voor de meesten humor a la Lucky TV, voor enkelen tenenkrommend.
Prinses Amalia was onlangs op bezoek in Westland voor een bijeenkomst in De Veiling, de vroegere Leuningjes. En net als alle gewone mensen ‘moest’ de jonge Oranje op zeker moment. Grote boodschap.

Emmertje water
Niks aan de hand, ze hebben daar ook een toilet. Althans, na het drukwerk ontdekte de prinses dat het royale resultaat niet kon worden weggespoeld. Waarna ze in arren moede de beheerder om een emmertje water moest vragen zodat dat toch lukte. Eind goed, al goed, maar wel met een luchtje.
Voorzitter Henk van den Bos van de stichting, die de evenementenlocatie exploiteert, vertelde het maandag aan de gemeenteraadsleden om te benadrukken dat zijn ‘huis’ echt toe is aan een verdere renovatie en een goede verbouwing. Op het paleis hebben ze er vast hard om gelachen. Haar vader ging in het verleden dan met wc-potten gooien.

Ben op de wip
De kandidatenlijsten voor de raadsverkiezingen in maart zijn bijna rond, alleen die van Westland verstandig (vandaag) en de PvdA (volgende week) moeten nog worden vastgesteld. Op de lijst van LPF Westland staan minstens 20 nieuwelingen is ook niet echt spectaculair. Huidig fractievoorzitter Dave van Koppen wordt lijsttrekker met partijmastodonten als John Witkamp en Peter Voskamp op plaats 2 en 3.
Bijzonder is dat Ben van der Stee, een van de twee LPF-wethouders, op plaats 8 staat. De partij heeft nu 7 raadsleden, dus zit Ben eigenlijk op de wip. Hij wil graag nog een keer wethouder worden maar het is onzeker of zijn partij weer in de volgende college zal zitten. Zijn collega Cobie Gardien staat als lijstduwer op plaats 49. De voormalige fractievoorzitter Dave van der Meer op 50.

Geneigd
Bij D66 was al bekend dat fractievoorzitter Benjamin Hofland lijsttrekker zou worden, maar velen waren benieuwd naar nummer twee. Dat is steunraadslid Ilse Daalhof geworden. Velen hadden gedacht dat Maxim van Ooijen, ook steunraadslid en daarvoor jarenlang raadslid, die plek zou krijgen.
Vanwege die bekendheid is er een kans dat hij voldoende voorkeurstemmen krijgt voor een eigen zetel. Wat doet hij dan? Zijn antwoord is majestueus diplomatiek: ‘Dan ben ik geneigd de keuze van de kiezer te volgen’.
De Democraten hebben mogelijk ook de jongste kandidaat. Naaldwijker Rajeck Massa is 19 jaar en staat op plek 13.

Duncan Spaans of Ulbe Plomp?
Ook de opvolger van Groenlinks-voorman Ulbe Spaans is bekend geworden. Dat is de voor de Westlandse politiek totaal onbekende Lierenaar Duncan Plomp, 34 jaar, rechts op de foto. Het was niet gemakkelijk een opvolger te vinden voor de markante Spaans, maar Plomp meldde zichzelf aan. Hij liet ook gelijk weten geen nieuwe Ulbe te zijn. ‘GroenLinks klinkt straks misschien anders, maar het geluid blijft hetzelfde.’

211127 Dubel Ulbe en Duncan a

Wie de portretten van beiden eventjes heel snel bekijkt ziet echter wel overeenkomsten. Toch familie? Andere vader?

Voordeur
CDA-raadslid Cor van der Mark over zijn Westland: ‘Dit is mijn thuis. Ik kom bij de mensen achterom, roep ‘Vollek’ en stap binnen. Zo hoort het, vind ik. De voordeur is voor de koningin of om uit gedragen te worden als je er niet meer bent’.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

4 gedachten over “je suis rien

  1. Mijn voordeur is niet alleen voor de Koning en voor een uitgaande klant van de uitvaartverzorger maar ook voor Cor van der Mark. Bij mij komen alleen vrienden door de achterdeur.

  2. Natuurlijk is zo’n berichtje over prinses Amalia in Poeldijk iets voor Boulevard en een soortgelijke programma. In dit geval is het ook wel gewoon lachen. Zoals de spreker al zei, ze zal thuis haar vader wel hebben aangeraden om hier nooit Koningsdag te komen vieren. Die anti-Westland conclusie is ernstiger dan het incident zelf.

  3. Onlangs vond iemand een belangrijk stuk over de formatie in de trein. Dat werd doorgespeeld naar de Volkskrant. Waarom niet naar de eigenaar? In een openbare Westlandse raadscommissie vertelt iemand een falende toilet anekdote over prinses Amalia. Het is niet geheim maar waarom doet iemand dat? Vrijwel zeker om ook weer de publiciteit te halen. Maar waarom eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>