je suis rien (27)

2 apr

Toch!
(Westland, 2 april 2016) Arne Weverling (wethouder GBW) schitterde deze week door afwezigheid tijdens een politiek toch belangrijke gemeenteraadsvergadering. De burgemeester verontschuldigde hem collegiaal. Arne zat, samen met zeker dertig ambassadeurs, aan aan een diner van ONL. Dat is een organisatie die werkt vóór ondernemers en wordt gerund dóór ondernemers. Ongetwijfeld een club met VOC-mentaliteit, gastspreker was oud-premier Jan-Peter Balkenende. Ja, en daar moet je als ondernemende wethouder bij zijn. Toch!

Een dagje ‘Naaldwijk’
Weverling heeft gemist dat zijn gemeenteraad als een soort geschiedkundige historische sinterklaas vijfduizend euro uitdeelde aan de Stichting Vrienden van de Hr. Ms. Naaldwijk, een voormalige mijnenveger die enig onderhoud behoeft. Vorig jaar voeren veel Westlandse politici tijdens ‘Sail Amsterdam’ mee met dat schip. Konden ze thuis vertellen dat ze ‘een dagje Naaldwijk’ hadden gedaan.

‘Historisch wapentuig’
Die schenking is vooral een idee van D66-raadslid Maxim van Ooijen. Bijzondere objecten, die een relatie hebben met Westland, kunnen volgens hem bijdragen aan het historisch besef en de promotie van Westland. Als je die gedachte letterlijk neemt, dan kunnen we over ongeveer tien jaar cheques uitdelen aan politici als Van der Tak en Duijsens. Beiden zijn tegen die tijd ook ‘historisch wapentuig’ dat enig onderhoud behoeft.

Meewarig
Christenunie-SGP-fractievoorzitter Leen Snijders liet dinsdag in een fel debat weten dat als hij elders vertelt raadslid in Westland te zijn, hij vaak meewarig wordt aangekeken. Een synoniem voor de hem bekende bijbelse woorden als goedertieren en barmhartig. Goed gedaan, Westland Marketing, als je in het verleden vertelde dat je Westlands raadslid was, dan vroeg iedereen: Waar ligt dat?

Duur onder de grond
Onderzoek van uitvaartbedrijf Monuta zegt dat begraven op een gemeentelijke begraafplaats in Westland gemiddeld gemiddeld 4418 euro kost; het landelijk gemiddelde is 3039 euro. In de regio is het Rotterdamse Hoek van Holland het ‘goedkoopste’ (€ 3092), Midden-Delfland vraagt € 4309. In Hoogezand-Sappemeer kost een graf op de gemeentelijke begraafplaats 735 euro. Maar ja, daar wil je nog niet dood gevonden worden.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (27)

  1. Meewarig en barmhartig hebben geenszins dezelfde begripsvulling, zoals deze columnist intussen toch zeker dient te weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>