je suis rien

14 nov

(Westland, 14 november, nr. 264). Mede door corona kunnen we komend voorjaar op drie dagen stemmen voor de Tweede Kamer. Op 15, 16 en 17 maart. De gedachte is dat er dan geen lange rijen zullen ontstaan. In een tijd van sociale media en samenzweringbedenksels is nu wel de grote vraag: Worden de stemmen die eerste twee nachten wel goed opgeborgen?
Een nog groter probleem is het bemensen van de stembureaus. Een paar jaar geleden was er nog wachtlijst maar heden ten dage krijg je niemand meer voor een schnabbel van een paar tientjes om een hele dag op een stoel te zitten. En alleen maar namen en getallen op te noemen. En daarna te tellen.

Desnoods
In de gemeenteraad stelde Peter Duijsens van Westland Verstandig voor om de 39 raadsleden in te schakelen. Dat mag bij landelijke verkiezingen. Desnoods zonder vergoeding, voegde hij er olijk aan toe. Niemand in de gemeenteraad reageerde instemmend. Het zal toch niet zo zijn dat ze niet weten wat stemmen is.

Groente- en fruitwinkel
Op zich was het wel creatief dat horecagoeroe Aad Franken van Bij5 en Mirell in Naaldwijk in zijn terrasserre op het Wilhelminaplein tijdelijk een groente- en fruitwinkel te begonnen. Maar extra bijzonder is het eigenlijk dat dit nu de enige in Naaldwijk is. In Honselersdijk hebben ze Henk van der Heijde, in s-Gravenzande Koornneef en in De Lier De Vitaminentuin.
De viruscrisis mag zo snel mogelijk voorbij gaan, een Naaldwijkse groente en fruitwinkel zou gewoon moeten blijven.

Hamer
De restauratie van de historische fruitmuur aan de Poeldijkseweg gaat rond 4 ton kosten. LPF-fractievoorzitter Dave van Koppen heeft een geheel andere oplossing: ‘Geef mij een hamer en ik sloop hem dit weekend gratis.’ Het angstige is, ik geloof hem.

Instemmend
Het maar geen antwoorden geven van SGP-wethouder Leen Snijders wordt elke raadsvergadering breder gesignaleerd. Nu ook door GroenLinkser Ulbe Spaans. Afgelopen week moest Leen de afwezige LPF-collega wethouder Coby Gardien vervangen.
Dat bracht Spaans tot het volgende besluit: ‘Ik kan nu wel vragen aan haar stellen die door hem moeten worden beantwoord maar als ik vragen aan hem stel zegt hij toch niks. En dat zal hij zeker doen met de vragen die ik via hem aan haar stel. Ik bel Gardien later zelf wel.’ Het kan zijn dat ik me vergiste maar volgens mij knikte wethouder Leen instemmend.

Naar Karin
Spaans’ WV-collega Peter Duijsens heeft het om dezelfde redenen vaak aan de stok met de volgens hem nietszeggende CDA-wethouder Albert Abee. Dat liep dinsdag zo uit de hand dat Duijsens zich onverwachts liet ontvallen bijna terug te verlangen naar Abees voorgangster Karin Zwinkels. En daarna geschrokken: ‘Dat ik dat ooit nog eens zou zeggen.’

Poster
Sjaak van der Tak, sinds deze week nieuwbakken LTO-voorzitter en oud-burgemeester van Westland in het AD: ‘Ik hou van kritiek, maar we moeten elkaar niet afmaken’.
Westlands CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer daarna op twitter: ‘Die koptekst ga ik op een poster laten afdrukken voor in de raadzaal’.
Het bestuur van Kwekers in de Kunst – ruzie over door Sjaak te genereus weggegeven 40 mille subsidie – en (ontslagen) ex-griffier Nico Broekema hebben daar hard om gelachen; die willen de poster ook wel hebben.

 De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

 

Een gedachte over “je suis rien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>