je suis rien (247)

18 jul

(Westland, 18 juli 2020). Lars Boellaard, wereldberoemd notaris in Westland en kampioen nevenfuncties, volgens LinkedIn minstens twaalf. Waar ze maar een bestuurder met enige statuur nodig hebben staat hij klaar. Vitis Welzijn, Stichting Scholen en Welzijn, Westland Marketing en theater De Naald, noem maar op. En dan ook nog de MKB Ondernemersprijs, de Rotary en sociëteit Herenleed.

CDA-lid
Hij was deze week ineens landelijk bekend omdat hij de lijsttrekkersverkiezing bij het CDA moest controleren. U weet wel, dat gedoe tussen Hugo de J. en Pieter O. om de eerste te worden. Wel een bijzondere rol omdat Lars ongetwijfeld betrouwbaar notaris is, maar sinds 1991 ook al CDA-lid. En ooit jarenlang Noordwijks raadslid en Westlands bestuurslid voor die partij. Dus zal hij met zekerheid ook gekozen hebben tussen Hugo en Pieter; kenners weten zelfs dat hij ‘van Hugo’ is. En niemand meldde dat hij vanwege eventuele belangenverstrengeling niet had mee gedaan.

Lokale Mona
Voor de toekomst zit Lars natuurlijk gebakken want nu landelijk het ledenstemmen succesvol is verlopen zal zoiets volgend jaar ook wel in Westland worden gekopieerd. Omdat er voorjaar 2022 weer gemeenteraadsverkiezingen zijn.
Niet uitgesloten moet worden dat onze eigen lokale Mona Keijzer, lees de weggestuurde/opgestapte wethouder Karin Zwinkels, het dan gaat opnemen tegen de Westlandse Hugo, Jaco Eeltink, van wie in de coulissen al klinkt dat hij daar wel voor in is. Al ontkent hij dat natuurlijk. Zo werkt dat.
Andere tomatenbobo’s van christendemocratische snit, zoals wethouders Piet Vreugdenhil en Albert Abee, zijn van het Wopke Hoekstrahout. Achten zich meer geschikt als bestuurder dan als raadslid. Heel slim, dan kun je eigenlijk nooit verliezen.

Tanden
Burgemeester Bouke Arends zit als voorzitter nog wel eens met lange tanden naar het ongeregelde zooitje te kijken dat Westlandse gemeenteraad heet. Deze week liet hij eens echt zijn tanden zien, maar nu richting dezelfde raadsclub in Den Haag.
Want die wil dat Westland ook maar eens een coffeeshop gaan openen. In feite lieten ze doorschemeren dat zij al die Westlandse drugsgebruikers niet in hun coffeeshops-straatjes willen zien. Maar Bouke wil helemaal geen Westlandse drugswinkel.

Geen illegaliteit
En die komt er volgens hem ook niet. “Ik heb wel een advies voor ze: krachtig en doortastend optreden als je ziet wat een coffeeshop voor overlast betekent, liet hij in duidelijke taal horen. Hij zei ook niet van plan te zijn de Haagse problemen op het gebied van openbare orde en veiligheid te gaan lossen. “Wij gaan geen plekken gedogen waar illegaliteit kan plaatsvinden, “ zei hij stellig als een vasthoudende Drent betaamt.

Burenrelatie
Dat wordt dus nog leuk in de komende jaren, die burenrelatie tussen Den Haag en Westland. Eerst was er onlangs al behoorlijk gezeik vanuit de Haagse politiek dat Westland wel de lusten maar niet de lasten van de grote stroom arbeidsmigranten wil. En dat het dus wel eens tijd wordt dat Westland veel meer werkenden die nu dagelijks op en neer pendelen naar de Hofstad, aan een woning moet helpen.
Bouke Arends gaat binnenkort informeel een kennismakingsbakkie doen bij zijn nieuwe collega Jan van Zanen. Twee onderwerpen staan vast en zeker op de agenda.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

5 gedachten over “je suis rien (247)

  1. Ik begrijp best dat je een ‘eigen’ notaris vertrouwt, maar ik had in dit geval maar iemand van een andere partij aangewezen. Als het lijkt dat je de schijn tegen hebt, heb je de schijn al tegen.

  2. De burgemeester heeft mijn volledige steun als het gaat om drugs. Niks gedogen en tolereren, dat brengt alleen maar ellende. Hard ingrijpen dus, maar dan moet er wel voldoende politie zijn.

  3. Alcohol is nooit helemaal te verbannen en dat geldt ook voor roken. Ik denk dat ook drugs een onderdeel van de maatschappij zijn geworden. Legaliseren, reguleren en controleren is de enige weg.

  4. Een CDA-notaris vragen, daar is niks mis mee. De grote vraag is eerder: Hoe goed is de relatie tussen de vragers en de gevraagde. De columnist denkt te weten dat Boellaard Hugo heeft gestemd. Uit andere publicaties komt naar voren dat die ook de kandidaat van het partijbestuur was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>