je suis rien (24)

12 mrt

Ballonen (1)
(Westland, 12 maart 2016). De gemeenteraadsfracties Progressief Westland, D66 en ChristenUnie/SGP hebben het Westlandse bestuurscollege vragen gesteld over ballonnen tijdens carnaval. In alle ernst.
Uit de even ernstige beantwoording blijkt dat je zonder vergunning ballonnen mag oplaten, maar niet meer dan duizend. ‘Verder is gebleken dat de resten van ballonnen schadelijk kunnen zijn voor dier en milieu. De uitdaging is om alternatieven te verzinnen die net zo feestelijk zijn, zonder schade aan de natuur te veroorzaken,’ zo meldt het college. Er is inmiddels al een website voor ‘ballonnengeboefte’.

Ballonen (2)
De over ons wakende en bezorgde raadspolitici willen ook weten hoe de gemeente denkt het aantal ballonoplatingen in de toekomst verder te kunnen terugdringen? Antwoord: ‘Bij een aanvraag van een evenement wordt de aanvrager direct gewezen op de gevolgen van het oplaten van ballonen.’ En krijgen dan ongetwijfeld ook de naam van die website. Heerlijk, om zo met elkaar te (mogen) communiceren.

Ballonen (3)
Burgers willen wel eens weten waarom deze belanghebbende vragen worden gesteld. Eén belletje naar de verantwoordelijke wethouder of ambtenaar en je weet alles. Zo denkt ‘de straat’. Terecht.
Schriftelijke raadsvragen kosten bovendien geld. Tot voor kort werd vermeld hoeveel ambtelijke uren (à € 88) eraan was gewerkt. Bij de carnavalballonnenvragen ontbreekt die uitleg. Opvallend is dat zes van de veertien keer ‘ballonen’ in plaats van ‘ballonnen’ wordt geschreven (Vandaar die ‘foute’ tussenkopjes).
Mogelijk is dat gewoon een stil, ambtelijk protest tegen ridicule raadsvragen. Voor 88 euro per uur hadden ze ook best de websitenaam verkeerd mogen schrijven.

Leefbos
Westland, volgens kenners zo ongeveer qua bomen de kaalste gemeente van Nederland, moet een Leefbos krijgen. Wie dat ook wil moet meedoen aan een burgerinitiatief dat gaat streven naar een ‘groene long’ in Westland.
Een nieuw bos om te recreëren en ook om te begraven, zo staat in een persbericht. Mooi idee, maar slechts ondertekend met een vrijwel anoniem emailadres. In groene spreekwoordentaal heet dat iemand het bos insturen. Of een dood paard aan een boom binden. (Overdreven voorzichtig zijn).

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>