je suis rien (207)

5 okt

Digitaal drama
(Westland, 5 oktober 2019). Het lijkt wel een beetje op een Romeo en Julia-verhaal. De WOS wil naar de Veiling in Poeldijk, maar dat zaalmannetje wil dat liever niet. Bij de Bartholomeuskerk is het omroepmeisje meer dan welkom maar dat wil zij dan weer niet.
Wethouder Piet Vreugdenhil en raadsopposanten Peter Duijsens en Remmert Keizer moeten nu de knoop doorhakken. Wetend dat, wat ze ook besluiten, er altijd een partij vol liefdesverdriet zal achterblijven. Shakespeare zou er een prachtig digitaal drama van hebben kunnen maken.

Geen nieuws
Het AD Westland heeft beide kanten van het verhaal breed gepubliceerd. Huis-aan-huis media maakten er, angstig conflictmijdend, geen melding van. Maar ook de WOS – door de bank redactioneel neutraal en onafhankelijk – publiceerde er niets over. Hoewel het nieuws de eigen bedrijfsverhuizing betreft, het gaat toch ook over onze enige lokale radio- en televisiezender. Politiek en straat spreken erover. Als er daar ooit, wat ik niet hoop, brand uitbreekt of een leidinggevende corruptverdacht is, zal dat toch ook worden genoemd op de WOS.

Pluriformiteit
Binnenkort wordt de GBW-WV-motie over de eventuele WOS-verhuizing naar de Veiling (de vroegere Leuningjes) in een gemeenteraadscommissie behandeld. Als de overstap van ‘s Gravenzande naar Poeldijk geen politieke steun krijgt, zal het AD het zeker melden. Gaat het wel door, dan horen we dat mogelijk ook via de WOS. Pluriformiteit van de media heet dat.

Steunraadsleden
De benoeming van twee Westlandse PvdA-steunraadsleden is ongeldig verklaard. Er is een regel die bepaalt dat steunraadsleden op een eerdere verkiezingslijst moeten staan. De ‘jonge honden’ Keysha Vermeer en Justin Berends stonden daar niet op, wat overdreven, ze waren toen ‘politiek’ nog niet eens op aarde. Zijn in feite ook nu onschuldig als een pasgeboren lammetje.
De relatief korte PvdA-lijst met 20 namen – veel partijen komen met wel vijftig kandidaten – wordt na een jong begin nogal gedomineerd door ‘oude’ gestaalde kaders. Die nog wakker worden met liederen als ‘ Morgenrood’ en ‘Op socialisten, sluit de rijen!’ Die ook mogelijk denken dat een steunraadslidmaatschap iets met kousen van doen heeft. Of als steunraadslid recht hebben op een ondersteunend raadslid.

Hele goede gesprekken
Wie mocht denken dat het (lokale) Haagse politieke corruptieschandaal Varend Corsoman Rob Baan nerveus maakt heeft het verkeerd. Zelfs het vertrek van wethouder Richard de Mos zal wat hem betreft niet verhinderen dat de botenparade volgend jaar gewoon Den Haag binnenstoomt. “Ik heb met Richard hele goede gesprekken gehad over wat wij wilden doen en er is een politiek besluit genomen,“
In Haagse ambtelijke gangen weten ze inmiddels wat ‘hele goede gesprekken’ kunnen betekenen. Weten ze ook dat de politie de zaak al sinds 2018 onderzoekt, dat ook veel van die gesprekken zijn opgenomen. Misschien ook wel die met Rob.

Gezegde
Op z’n Baans klinkt het Rob positief verder: ,,Er is een mooi gezegde: wethouders komen, wethouders gaan, het ambtenarenapparaat blijft altijd bestaan.” Toegegeven, mooi gezegd, maar bij het ter ziele gegane Monsterse druiventhemapark riepen ze ook jarenlang: ‘Krenters komen en krenters gaan, maar onze Westlandse Druif blijft altijd bestaan!!’
Mooi niet dus.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (207)

  1. Aart, Rob en ook nog ene Sjaak zijn het unaniem met zichzelf eens dat ze eigenlijk toch heel erg goed zijn wat ze in alle onbaatzuchtigheid voor de Westlands samenleving (hebben) willen betekenen. Waar vindt je zoveel goeiigheid heden ten dage nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>