je suis rien (192)

22 jun

Meldpunt gemeentelijke verspilling
(Westland, 22 juni 2019). Oppositiepartij Westland Verstandig heeft een meldpunt geopend waar burgers geldverspillingen van de gemeente Westland kunnen melden. Volgens WV worden veel euro’s verspild aan zaken die volstrekt onnodig zijn, vaak een gevolg van fouten of misverstanden en niet verstandig handelen.
Inwoners, maar ook ondernemers, kunnen tijdsverspillingen (‘Is ook geld’) melden op de partijpolitieke website. Er zijn eveneens formulieren beschikbaar op de burgerkantoren van de partij in Naaldwijk en ‘s Gravenzande

Geld en tijd
Volgens fractieleider Peter Duijsens zijn er veel voorbeelden te vinden op het gebied van zorg, beheer openbare ruimte, bedrijfsvoering, onderhoud van gebouwen, etc. Ook de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, onnodige tijdsbesteding noemt hij dat, kan worden gemeld. Hij schat dat er vele miljoenen kunnen worden gewonnen. De aangemelde verspillingspunten zullen aan de gemeente worden overgedragen zodat die er lering uit kan trekken.
Binnen de andere partijen broeit er nu al een plannetje om de (vele) raadsvragen bij het meldpunt aan te melden die Westland Verstandig frequent op het gemeentebestuur afvuurt. Er wordt nog over gepraat of dat geld- of tijdverspilling is.

Heijds plein
Na Naaldwijk en ‘s Gravenzande wordt ook het centrale plein in Ter Heijde aangepakt en opgeknapt. Discussie is nog wel of dat met allemaal nieuw of ook bestaand materiaal gaat worden uitgevoerd. Dat scheelt namelijk een slok op een borrel. En ook met tweedehands stenen wordt het mooi, dus het zal wel die kant op gaan. Het dorpsplein krijgt dan gelijk een nieuwe naam: Marktplaats.

Zelf geschiedenis
Twee historische clubs worden vereniging, in Monster en in ‘s Gravenzande. Tot nu toe heetten ze werkgroepen die bestonden uit ‘losse’ vrijwilligers. Jongens – veelal – met dezelfde hobby onder elkaar. Maar ja, zelfs de jongste is inmiddels qua leeftijd al bijna geschiedenis.
Dan maar de boel omturnen en er een vereniging met leden van maken. De vergrijzing werkt mee, want nogal wat ouwetjes met veel tijd hebben ook interesse in het verleden. Groot voordeel, ze betalen lidmaatschapsgeld, enig nadeel, ze willen nog wel eens, niet gehinderd door enige kennis, meepraten. Er is overwogen om via de statuten ex-leraren Nederlands en oud-journalisten te weren. Da’s niet gelukt.

Fantastisch
Shirley Schelkers is beoogd voorzitter van MKB Westland, een goede pr-reden om nu al je stem regelmatig te laten klinken. Bijvoorbeeld via twitter. Lees je ergens dat er in de Haagse Binckhorst een plan is voor een 50 meter hoge woontoren vol met groene plantjes, dan twitter je: Dit zou fantastisch zijn voor in Westland!
Twee politici en een projectontwikkelaar reageren dan dat ze dat plan ook leuk vinden. Maar die hebben niet het hele verhaal erachter gelezen. Wie alle informatie doorloopt ziet nergens het woord ‘parkeerplek’ staan. Wel de zin: Er komen geen sociale huurwoningen. Terwijl juist en alleen die twee dingen fantastisch zouden zijn voor Westland.

Dumpen
Het Emmaplein in Naaldwijk dat nu voor een klein miljoen euro wordt omgevormd tot een ander parkeerterrein, heeft ook glas- en kledingcontainers. Goede reden voor bepaalde lieden om juist daar hun gewone huisvuil te dumpen. Waarna vogels de rest doen – zie bijgaande foto van WV-raadslid Leo Boekestijn.

190622 Rotzooi Emmaplein

Erg is dat sommige mensen weten wie de daders zijn. Erger is dat de daders vrijwel zeker op beschaafde mensen lijken. Mogelijk al bij de gemeente hebben geklaagd over rotzooi. En tegen cameratoezicht zijn…

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

6 gedachten over “je suis rien (192)

  1. Mensen fotograferen zonder problemen ook ongelukken langs de weg, ze zouden dat ook moeten doen met lieden die hun rotzooi zomaar neerdonderen. Of zijn dat dezelfde schaamteloze personen?

  2. Een meldpunt voor verspilling van gemeentegeld! Kanniewaarzijn in Westland! Binnenkort The Voice tussen de kassen?

  3. Zijn er nu geen boa’s die in die vuilniszakken kunnen zoeken naar de daders? Ik geef toe, een smerig klusje, maar als je zo’n zakkensmijter vindt, is een hele forse boete op zijn plaats. En hij doet het nooit meer.

  4. Volgens mij is het oude gemeentehuis in Monster al een mooi voorbeeld van komende verspilling. Slopen en nieuwbouw kost veel meer geld dan verbouw. En is niet per definitie beter … en mooier.

  5. Verspilling alom en iedereen haalt de schouders op en dan is in dit bericht nog niet gesproken over het een maal in de drie weken legen van de grijze bakken. Dit om mensen te dwingen het afval meer en beter te scheiden. De vergisting in die bakken is enorm gedurende de zomer. Wat denkt U van het kostenplaatje /verspilling die daarmee samengaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>