je suis rien (191)

15 jun

Sloop stadhuis
(Westland, 15 juni 2019). Soms zijn college-antwoorden op raadsvragen onzinnig, nietszeggend of achterhaald. Soms zijn ze leuk, maar dan moet je ze wel goed lezen.
Op 30 januari stelde Westland Verstandig vragen over de directe omgeving van De Noviteit in Monster. In de antwoorden – pas afgelopen week – schrijft wethouder Snijders dat de gemeenteraad inmiddels op 21 mei heeft besloten om het voormalige gemeentehuis daar te slopen. Achterhaalde vragen dus.

Vleermuizen
Maar dan schrijft de wethouder: ‘de twee processen die in afwachting waren van deze (sloop)keuze kunnen nu worden afgerond, namelijk het onderzoek naar vleermuizen en ontheffing van de wet Natuurbescherming en het afronden van de gebiedsvisie met daarin ook de ontwikkelstrategie.’
Ineens wordt het spannend: ‘Het vleermuizenonderzoek gaat tot één jaar duren en tot die tijd wordt het gemeentehuis nog niet gesloopt.’ Vleermuizenonderzoek? Nog niet slopen?

Tijd genoeg
De laatste keer dat er daarover in de raad werd gesproken is de suggestie gewekt dat de keuze was: Zo snel mogelijk slopen of herbouw van het bestaande gebouw.
Nu de afbraak nog zeker een jaar wordt uitgesteld, is er tijd genoeg is om op het genomen sloopbesluit terug te komen. Dat kan al dinsdag, want Westland Verstandig heeft daarover alweer een motie ingediend. Kan de wethouder gelijk vertellen of er nog meer dierenonderzoeken lopen.

Omgevingsvergunning
Vorige week werd bekend dat er een tijdelijke parkeerplaats in Naaldwijk komt op het terrein van het toekomstige complex De Rentmeester. Omdat de parkeerplaats op het Emmastraat, vlak voor de superjumbo daar, voorlopig onbereikbaar is vanwege straatwerkzaamheden. Inmiddels heeft die supervragensteller Peter Duijsens van zich laten horen.
190613 Parkeren voor de deur van de concurrent
Of het college van het nieuwe parkeerterrein wist? Of er een omgevingsvergunning is verstrekt? Er staat niet in of en wat er met die paal midden in het wegdek halverwege, tussen parking en super, gaat gebeuren. Of rijden de pendelende golfkarretjes daar precies langs?

Pagina 25, onderin
Bij de presentatie van de Voorjaarsnota van de gemeente Westland was gisteren een persbericht beschikbaar. Als je de titel leest, dan weet je al genoeg: ‘Zicht op sluitende begroting met ruimte voor investeringen’. Terwijl iedereen alleen maar wil weten wat de nieuwe bezuinigingen voor de burgers betekenen, in geld dan.
Ergens halverwege staat er, heel goed verstopt. “De ozb op woningen stijgt niet. Wel ziet het college zich genoodzaakt de tarieven voor de afvalstoffenheffing te verhogen”. En: “Ook worden de tarieven voor rioolrechten verhoogd.“
Dat de hondenbelasting in 2022 opnieuw wordt ingevoerd is alleen terug te vinden in de nota zelf. Op pagina 25, onderin.

Hondenpoep
Over honden gesproken, in Maasdijk was onlangs een opschoonactie, ook voor hondenpoep. Volgens de initiatiefnemers gaat het vooral om de mentaliteit van de hondenbezitters; sommigen lopen gewoon door na een grote boodschap van het huisdier. En die blijken ‘s winters gemakzuchtiger dan ‘s zomers. ‘Op donkere winterdagen voelen zij zich veel minder bespied.’
Ter verdediging van zo’n a-sociale uitlater, in het donker is zo’n drol natuurlijk ook moeilijker te zien. En door de kou minder te ruiken….

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (191)

  1. Kan wethouder Snijders nu al vertellen wat er wel of niet gebeurt met het Monsterse raadhuis als er vleermuizen worden ontdekt?

  2. Waarom heeft de wethouder tijdens de discussie niet zelf iets verteld over dat onderzoek naar vleermuizen? Ik noem dat een halve leugen, die ik niet vind passen bij een SGP-lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>