je suis rien (172)

2 feb

Niet zo slim
(Westland, 2 februari 2019). GBW-raadslid Pieter Hoogerbrugge is in de Westlandse politiek een soort stille kracht, hij is er wel maar je hoort hem weinig. Maar als die Pieter vragen stelt dan komen ze ook goed aan. Zou het moderne glastuinbouwgebied aan de Maaslandse Herenweg niet beter een stukje Westland kunnen worden? Zouden beide gemeenten daar niet eens over moeten gaan praten?
Eerst natuurlijk burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland over de rooie. ‘Zolang ik hier burgemeester ben is daar geen enkele aanleiding voor’, laat hij weten. Niet zo’n slimme reactie, in dat ambt ben je soms binnen een dag weg.

Nietszeggender
De officiële Westlandse reactie is overigens nog nietszeggender. ‘Westland is met haar bijna 109.000 inwoners en sterke economie een krachtige gemeente, die de uitdagingen waarvoor zij staat zelfstandig kan aangaan. Uiteraard zoeken wij daar waar nodig de samenwerking met de gemeente Midden-Delfland, zoals we dat ook doen met andere overheden’. Emmense humor, een naar de Rabobank vertrekkende voorlichter of gewoon een nieuwe stagiaire?

Lege panden
Een vastgoeddeskundige gaat de Westlandse winkelleegstand inventariseren. Aansluitend wil hij praten met vastgoedeigenaren over mogelijk andere bestemmingen van de lege panden. Daarna gaan winkeliers samen met gemeente, provincie en MKB Westland de kernwinkelgebieden vaststellen, waarna de bestemmingsplannen worden aangepast. Als het goed is komt er dan een leegstandsverordening. Tegen die tijd wil zelfs geen telefoonhoesjeswinkel of tattoo shop er nog gaan zitten.

Bakkersbezoek
Het Westlandse bestuurscollege was woensdag in de kern Maasdijk. Bezocht ook bakker Vreugdenhil die het politieke daguitje opgevrolijkte door te vertellen hoe je brood bruin bakt. Een kort bezoek, maar de brood- en banketwinkel vulde zich onverwachts met de buren van de bakker. Met wie hij enige discussie heeft over parkerende bakkersklanten. Daarover is al contact met de gemeente om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Zodat binnenkort weer gewoon in vriendschap het jaarlijkse buurtfeestje kan worden gehouden.

‘Dan is iedereen er toch’
Maar bakkers, bestuurders en buren werden nu geheel onwetend met elkaar geconfronteerd. Verwarring alom. Bij de bakker die niet wist dat ze zouden komen, bij de bestuurders die niet begrepen waar het over ging en bij de buren die dachten dat ze erover konden praten.
Met dank aan gemeente-ambtenaren die de laatsten hadden aangespoord om ook op bakkersbezoek te gaan. ‘Dan is iedereen er toch,’ moeten ze gedacht hebben.

Speeltuinen
Opvallend dat er dit jaar tijdens de jaarwisseling aanzienlijk minder schade werd aangericht in speeltuinen. Dat bedrag was vorig jaar nog ruim 21.000 euro, dit jaar ‘maar’ € 10.000. Logisch, in de Wateringse Juliahof was al het speeltuig toen al verdwenen. Vanwege die test met hangjongeren. Ideetje om uit te breiden komend jaar?

Lubach
De televisiecarrière van Arjan Lubach is begonnen na een optreden in de Naald in Naaldwijk, meldden lokale media. Twee VPRO-medewerkers ontdekten hem daar waarna hij ‘Joker on TV’ kon worden. Hij zei dat in een open brief nadat acteur Pierre Bokma had gezegd dat ‘iedereen met een leuke babbel tegenwoordig maar voor een zaal gaat staan’.
De humor van Lubach kennende zit het anders. Zijn open brief is aangepast voor verschillende regio’s waar hij met zijn nieuwe show optreedt. Zodat alle lokale media hun eigen primeur hadden.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>