je suis rien (17)

23 jan

Chemotuin en groene kas

Westland (23 januari 2016). Groen is goed voor de gezondheid, heeft een heilzame werking ook op zieke mensen. Wat is dan een betere omgeving voor groen dan een ziekenhuis, zo staat in dagblad Trouw. In ziekenhuis Tergooi Hilversum zijn al een chemotuin en een groene kas aangelegd en gebouwd. Wetenschappers en twee bedrijven doen mee aan het project, waaronder ‘ons’ Flora Holland. Zouden ze daar het telefoonnummer van Westland Promotie niet weten?

Zeker

Een Monsteraar zag onlangs zijn auto staan, wel met Pools kenteken. De ‘nieuwe eigenaar’ werd even later aangehouden. In het WOS-bericht staat dat de Monsteraar eerst twijfelde, maar ‘toen hij dichterbij kwam wist hij het zeker, dit was zijn auto.’ En dan wellen de vragen op. Hoe dan? Bumperdeukje? Bekleding met sportvlekken? Of toch die raamsticker van Drievliet?

Perfect

Zomaar een reactie op de Woensdag Gehaktdag-column afgelopen week over die geheime XL-winkel: een supermarkt op de plaats waar nu V & D in De Tuinen zit. En in De Rentmeester kleine winkels, één parkeerdek en meer woningen. Zie je wel dat gewone burgers ook mee denken.

Kleine kernen

Gemeentebelang Westland (GBW) vreest dat de kleinste Westlandse kernen over vijftig jaar volledig van de kaart zijn geveegd. GBW-raadslid Frank Rijneveen ziet de oplossing in meer woningen. Weinig creatief plan. Verkopen die handel! De Heenweg is perfect voor vluchtelingen of statushouders en Ter Heijde kan simpel worden omgebouwd tot bungalowpark. Authentiek Hollands, pal aan zee.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>